Mobil huvud nytt bonnebox 2

Prova vår nya premiumchampagne Coeur de Meunier – "En mycket spännande skapelse helt baserad på den blåa druvan Pinot Meunier"

Bild: Mousserande.se Bild: Mousserande.se

Den vackra, svarta flaskan och den sirliga etiketten på denna årgångschampagne Champagne Mathelin Brut Nature Cœur de Meunier Millesime 2013 från Champagne Mathelins vinkällare för tankarna tillbaka till svunna tider. Och det är precis det den ska göra. Druvorna i denna champagne är plockade från vingårdens absolut finaste och äldsta vinstockar med Pinot Meunier planterade 1933. Man riktigt känner historiens vingslag.

För att de fina druvornas karaktär ska komma fram helt orörda i din upplevlse har man även undvikit att tillsätta tirage (sötma), så den här här champagnen är helt nature!

Det här är en champagne som är gjord med hjärta och kärlek till druvan Pinot Meunier, då den innehåller denna druva till 100 %. Pinot Meunier är den vanligaste druvan i champagneområdet Vallé de Marne, där Champagne Mathelin är beläget. Trots det är det mycket ovanligt att man endast använder denna druva till 100 % i champagner. Namnet på denna butelj fick då självklart bli Coeur de Meunier, vilket betyder Meuniers hjärta.

För dig som är champagneälskare är denna champagne väl värd att smaka. Om inte annat för att uppleva en champagne med 100 % Pinot Meunier, vilket är mycket ovanligt. Den finns endast i ett begränsat antal flaskor om 720 exemplar. Så det är en riktig raritet och den tål att lagras då det är en årgångschampagne. Dessutom får du en fin presentförpackning när du köper denna flaska.

Beställ Champagne Mathelin Brut Nature Cœur de Meunier Millesime 2013 här. Pris 700 kr.

Beställ vår Bonneboxlåda Premium Demi här. Pris: 1.848 kr

(Som innehåller en flaska Champagne Mathelin Brut Nature Cœur de Meunier Millesime 2013 + två premiumflaskor till. Läs mer här. )

Bubbelsajten mousserande.se har recenserat Champagne Mathelin Brut Nature Cœur de Meunier Millesime 2013 och den fick lysande omdöme. Här är ett utdrag ur recensionen:

" En mycket spännande skapelse helt baserad på den blåa druvan Pinot Meunier från mycket gamla vinstockar (planterade 1933). Den har en aromprofil som får betecknas som mustigt komplex med tropiska frukter, gula mogna äpplen och nougat som blandas med honung och kanderad frukt. Att den sedan är skapad helt utan tirage, dvs. tillsatt socker gör att den kan upplevas lite sur initialt, men den som väntar på något gott får uppleva hur aromprofilen ändras och djupare toner framkommer. Extra kul att den levereras i en presentförpackning och har den karaktäristiska ”Gosset profilen” som flaskdesign. Visst priset är högt, men detta får nästan klassas som ett konstverk.
8,5 (mycket bra champagne)!"


Länk till Instagraminlägg på mousserande.se

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln