Mobil huvud nytt bonnebox 2

CHAMPAGNE MATHELIN

 Champagnehuset Champagne Mathelin ligger i byn Cerseuil i hjärtat av Marnedalen i Champagne.
loading...

Bildspel från champagnehuset Champagne Mathelin.

Vingården och champagnehuset Champagne Mathelin ligger i Cerseuil i hjärtat av Marnedalen, några kilometer från Épernay – huvudstaden i Champagne.

Byn ligger inbäddad i ett landskap täckt med små kullar, där vinstockarna producerar de tre druvsorter som godkänts sedan 1935 för att skapa champagne: Pinot Meunier, Pinot Noir och Chardonnay.

För att säkerställa högsta kvalitet hanteras alla steg i skapandet av Champagne Mathelin på familjens egendom. De använder endast sin egen skörd och garanterar dig 100 % spårbarhet av råvaran (de druvor som använts för att producera Champagne Mathelin).

Champagne Mathelin – Naturligt god!
Familjen Mathelin har skapat champagner i tre generationer.

GPS
WGS84: N 48° 13.6341', E 0° 4.1226'
Decimal: 48.2272, 0.0687

Druvor: Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier.
Ort: Cerseuil, Valle de Marne.
Miljömärkning: Certifierade med HVE3 – Haute Valeur Environnementale.
Årlig produktion: Cirka 80.000 flaskor.
Export: Sverige, Italien, Belgien, Japan.

Bild från sommaren 2015 på Champagne Mathelins vinodling. Den hållbara odlingen medför att man låter gräset växa mellan vinraderna för att gynna den biologiska mångfalden.
Bild från sommaren 2015 på Champagne Mathelins vinodling. Den hållbara odlingen medför att man låter gräset växa mellan vinraderna för att gynna den biologiska mångfalden.

Champagne Mathelin, miljöcertifierade med HVE level 3

Vingården Champagne Mathelin är certifierade med miljömärkningen HVE 3. Det är den högsta nivån av hållbar odling i Frankrike. Det innebär att man har omsorg om och ett hållbart tänk från jorden/odlingen av vinstockarna, genom hela vinifieringsprocessen och till ditt champagneglas.
Läs mer om miljöcertifieringen HVE3 och vad det innebär i praktiken på vår blogg.