huvud nytt svart

Bubblande och lyxig champagnedessert för nyårsmenyn

Snart är den självande nyårsnatten här med förhoppningar på det nya året. Vad är då inte bättre än att riktigt lyxa till det med champagne rakt igenom hela nyårsmenyn.
 

Vi tog vår finaste champagne, den nylanserade Champagne Mathelin Brut Nature Cœur de Meunier Millesime 2013 (700:-), till den här lyxiga desserten. Champagnen som är helt nature, utan tillsatt socker, gifte sig perfekt med vaniljglassen, äpplet, marängerna och kanelen för en både söt, fruktig och superlyxig dessert.

Att bubbelsajten mousserande.se skrev ett väldigt fint omdöme om denna champagne gör inte saken sämre, för den som även vill dricka den vid 12-slaget. (Ja, man behöver inte hälla allt i desserten :-))

Så här gör du den superenkla och superlyxiga desserten:
Vaniljglass med äpple, kanel, mynta, maränger och champagneskum
Ingredienser per portion:
2 st kulor vaniljglass
3 st små äppleskivor gärna med rött skal
3 st små maränger
1 blad mynta
pudra över kanel
1 tomtebloss


Vid serveringen häller du på champagnen som skummar upp och därefter tänder du tomteblosset. Voilà, en riktigt god och effektfull dessert för nyåret.

Vill du beställa denna flaska gör du det här.

Så här skrev mousserande.se:
"Ekologisk, helt utan tillsatt socker, gamla 80-åriga vinrankor och endast druvan Pinot Meunier från 2013 är onekligen en spännande upplevelse!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mathelin Cœr de Meunier 2013.
nr 73229; 700 kr.
100% Pinot Meunier.
0 g/100 mL (Brut Nature).


Doft: Mustigt fruktig doft med toner av apelsin, ljust bröd, mogna gula äpplen, nougat och honung.
Smak: Mycket torr, fruktig och fräsch. Toner av gult äpple, tropiska frukter, citrusfrukter, nougat, kanderad frukt, honung och mineral.
Läs mer på mousserande.se

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln