huvud nytt svart

Ekfatslagrad champagne passar till höstens mustiga mat

Matbild: Langleys kök. Foto champagneflaska: Fotograf Niklas Palmklint. Matbild: Langleys kök. Foto champagneflaska: Fotograf Niklas Palmklint.
Nu är hösten i antågande med svamp, mustiga grytor, pastor och goda såser.

För er som gillar champagne kan vi då rekommendera vår ekfatslagrade Champagne Mathelin L'Orée des Chênes Brut. Med sin lite mjukare och fruktigare ton gifter den sig väl med  krämigare mat som innehåller smör eller smakrika såser.

Testa med smörstekt svamp eller fisk (gärna tonfisk, torskrygg eller makrill), vinkokta musslor eller pasta med krämiga såser. Den ekfatslagrade champagnen utgör ett spännande inslag i den lyxiga höstmiddagen!

Varför inte testa grillad entrecôte med bakpotatis, bearnaise och smörstekta kantareller? Ett recept vi hittade på matbloggen Landleys Kök, som vi tror kan passa bra till.

Denna ekfatslagrade champagne hittar ni också i flera av våra bonneboxlådor.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln