Mobil huvud nytt bonnebox 2

SÄLJSTART 2 september 2019 – vi lanserar 5 nya hållbart odlade champagner på Systembolaget

Nya spännande champagner i Bonnebox sortiment lanseras 2 september! Foto: Niklas Palmklint. Nya spännande champagner i Bonnebox sortiment lanseras 2 september! Foto: Niklas Palmklint.
Efter inskickade offerter till Systembolaget, fram och tillbaka, för att få våra nya champagner godkända – är det nu äntligen klart!

Den 2 september lanserar vi 5 nya spännande och hållbart odlade champagner från tre nya champagnemärken på den svenska marknaden.

Det ska bli så kul att kunna erbjuda er detta. Det är ett nytt steg på vår resa.
De nya märkena är Champagne Plener Fils Grand Cru, Champagne la Villesenière och Champagne Claude Michez.
Familjen Plener på sina ägor, Far och dotter.

CHAMPAGNE PLENER – Vår filosofi: Vi arbetar för det bästa!

Tre av de nya flaskorna kommer från champagnehuset Champagne Plener som ligger i Grand cru-byn Bouzy i Montagne de Reims. De skapar en fantastisk champagne från sina egna druvor. Det som är speciellt med dem är att de är en liten familjegård som har gått in för att skapa den perfekta champagnen och därför inte har så många sorter. Vi har tagit in tre av deras fyra flaskor i vårt sortiment.

När vi hade champagneprovning med våra vänner för att välja ut de bästa, var de dessa som stack ut mest med sin karakteristiska doft av stall och friskhet i smaken. En så häftig upplevelse! Dessa champagner har också fått flera priser och utmärkelser (Du kan läsa om dem på respektive produktsida, klicka på länkar här nedan).

Plener är verkligen något att testa för dig som är champagneälskare!
Mer info om respektive champagne hittar du nedan:
Champagne Plener Brut Grand Cru
Champagne Plener Cuvée Réservée Brut Grand Cru
Champagne Plener Nature Brut Grand Cru

Läs mer om vingården Champagne Plener här.
Vinmakarna Cyrille och Laurence Michez.

CHAMPAGNE LA VILLESENIÈRE – Exceptionella champagner med distinkta karaktärer

Från champagnemärket Champagne la Villesenière har vi tagit in en flaska. Det är Champagne la Villesenière Les Cuteries Extra Brut 2014, en årgångschampagne som är ekfatslagrad och en blanc de blanc (100 % chardonnay).

En blanc de blanc har vi saknat i vårt sortiment, därför är vi extra glada att kunna erbjuda denna champagne till kunder som älskar just blanc de blancs. 

Denna rena chardonnaychampagne förkroppsligar den unika karaktären av jorden/terroir den kommer ifrån. Den är gjord enbart på druvor från det jordområdet som heter Les Cuteries och som är idealiskt placerat i byn Boursault. Druvorna kommer uteslutande från skörden 2014.

CHAMPAGNE CLAUDE MICHEZ – Med passion och finess

Vi kunde inte motstå denna charmiga flaska Champagne Claude Michez Cuvée Flore! Vem älskar inte vackra blommor?

Denna specialcuve förhöjer smaken av dina tilltugg med sin fräschör och finess. Champagnen passar gudomligt bra med tapas med inspiration från havet och grillade räkor. Den passar också bra till maträtter med vitt kött.

Det är också en lyxig och vacker flaska att ge bort i present. Kanske även till dig själv! :-)

Läs om champagnehuset Claude Michez här.

Sist, men inte minst, stort tack till vårt fototeam Sanna och Niklas Palmklint för så snygga bilder.

Vi hjälper dig med din beställning!

Vill du lägga en beställning redan nu och bli en av de första som får smaka våra nya hållbart odlade champagner – gå till vår beställningsservice, så hjälper vi dig att lägga en beställning.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln