Mobil huvud nytt bonnebox 2

Den perfekta pralinen till champagne – nu har det roliga arbetet börjat med en spännande chokladprovning

Chokladpraliner från OmnOmnOmn som vi använde vid vår chokladprovning för att ta fram den perfekta pralinen till champagne. Chokladpraliner från OmnOmnOmn som vi använde vid vår chokladprovning för att ta fram den perfekta pralinen till champagne.

Vad passar bättre än en fin chokladpralin till champagne, när man vill unna sig något riktigt lyxigt?  Men vilken pralin är egentligen den perfekta pralinen till champagne – funderade vi? Nästa tanke var, varför kan inte vi ta fram en egen pralin?

Sagt och gjort, vi vill ju alltid erbjuda våra kunder det allra bästa, så nu har vi startat arbetet för att ta fram den perfekta pralinen till våra champagner, Champagne Mathelin.

Det första vi gjorde var att leta efter ett riktigt bra chocolaterie. Valet föll på OmnOmnOmn i Stockholm, som gör helt fantastiska chokladskapelser i hög kvalitet (läs mer om OmnOmnOmn nedan).

Nästa steg var att göra en chokladprovning för att se vad som passar till vår champagne – och det har vi gjort nu.

Hur ska då den perfekta pralinen vara?

Vi vill ta fram en pralin som verkligen gifter sig med champagnen, där de båda lyfter varandra, och ger en riktigt härlig och minnesvärd upplevelse. Vi vill att allt ska stämma, utseendet på pralinen, konsistensen och smakupplevelsen.

Det ska bli riktigt spännande att få förverkliga den här idén …

Till chokladprovningen valde vi att dricka vår Champagne Mathelin Rosé de Saignée Brut.

Om OmnOmnOmn på deras webbplats:
"OmnOmnOmn Chocolaterie är en småskalig tillverkare av chokladpraliner och konfektyr. Vi använder choklad som är certifierad, spårbar och där så är möjligt, ekologisk. Vår choklad håller hög kvalitet eftersom vi är finsmakare själva. Är du kvalitetsmedveten, uppskattar ett gott hantverk och tycker att det ska smaka mycket om en pralin, då har du kommit rätt. Vi använder få ingredienser och använder inga konserveringsmedel."

Champagne Mathelin Rosé de Saignée Brut som vi valde till chokladprovningen. Foto: Niklas Palmklint.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln