mobil2

Vad njuter du mest av tillsammans med champagne? Vad är det som gör dina champagnemoments? Det är inte enbart champagnen, utan även allt runt omkring, som ger den maximala njutningen: maten, miljlön och sällskapet.
Vi startar med den sprudlande Malin Hammar-Blomwall från Sigtuna.

Champagnemiddag i brasans sken

"Jag har fått förmånen att prova två av BonneBox fantastiska Champagne Mathelin vid två olika tillfällen. Till de här rätterna valde jag årgångschampagnen CM Prestige Millisime 2010 Brut. Vad passar inte bättre  en kall vårdag, brasa och en middag för två  …?
Förrätt:
Champagnen var kall, bubbligt lyxig och gifte sig med smakerna av minicrostinisarna med tomat, färsk basilika och mozarella sprinklade med olivolja och vitlök. 
Varmrätt:
Förberedd  hemgjord pastadeg som jag bakade ut till små rutor och fyllde med len ricottaost och kantareller. De kokades snabbt och var lite "al dente" när de serverades. På det droppade jag tryffelolja. TIll pastan serverade jag smörslungad spröd sparris i vitlök och örter, som frästes på i panna. Doften var ljuvlig!

Efterrätt:
När det var dags för efterrätt smälte jag 200 g mörk Vahlrona-choklad av finaste kvalitet och skar upp jordgubbar och bananbitar, som vi doppade i chokladen. Mums!
 
Jag är så oerhört nöjd med Champagne Mathelin Prestige Millesime 2010 Brut, då den passar till så mycket, känns oerhört lyxig och dessutom är hållbart odlad. Jag ger denna champagne 5 glittriga stjärnor och rekommenderar den varmt! "
 
Malin Hammar-Blomwall 
Foto: Malin Hammar Blomwall

Jättetack till dig Malin för att du ville dela ditt Champagne Mathelin Moment med oss och för din kreativa och härliga sammansättning av rätter till vår champagne!

Malin Hammar-Blomwall

Jag heter Malin Hammar-Blomwall och hjälper företag med branding, onlinekommunikation och PR. Jag är dessutom online-coach på tidningen Topphälsa och arrangerar Entreprenörsresor till Frankrike (Workation France) med mera.