Mobil huvud nytt bonnebox 2

CHAMPAGNEMIDDAG PÅ NASKOVIT

Vem blir inte glad av champagne och god mat en onsdagskväll!

Vilken fin kväll och champagnemiddag  med champagneprovning det blev den 3 maj i festvåningen på Restaurang Naskovit i Strängnäs. 

Fyra av våra champagner var speciellt matchade tillsammans med maten. Menyn var riktigt, riktigt bra och spännande!

Kvällens meny:
Parmesanchips med tångrom & creme fraiche
Strängnäs Champagne, Mathelin Brut Reserve

Konfiterad kycklinginnerfilé med grön sparris & dragonhollandaise
Mariefred Champagne, Mathelin L'Orée des Chênes Brut

Handskalade räkor med majonnäs, chili, wasabi & lime på rostat surdegsbröd
Champagne La Villaseniere Les Cuteries Blanc de Blanc 2015 Extra Brut

Basilikamarinerade jordgubbar med vitchokladmousse
Gränna Champagne Rosé Premier Cru Brut

Kvällen inleddes med att Marie Ericsson Drotte från Bonnebox berättade om champagnedistriktet och gav champagnekunskap, men sedan också guidade genom champagnemiddagen.

Kvällens första rätt: Parmesanchips med tångrom & creme fraiche tillsammans med vår Strängnäs Champagne. Preppat och klart för servering.

Förväntansfulla gäster inför kvällens champagneprovning och middag.

När gästerna själva fick rösta blev kvällens bästa champagne- och matkombination "Konfiterad kycklinginnerfilé med grön sparris & dragonhollandaise med ekfatslagrade Mariefred Champagne, Mathelin L'Orée des Chênes Brut." Det blev bara magiskt tillsammans!

En populär kombination var också rätten: Handskalade räkor med majonnäs, chili, wasabi & lime på rostat surdegsbröd med Champagne La Villaseniere Les Cuteries Blanc de Blanc 2015 Extra Brut.

Vår Gränna Champagne passar till desserter, därför hade vi valt ut just den till den här champagnemiddagen. Tobias skapade en fantastisk kombination med kvällens efterrätt: Basilikamarinerade jordgubbar med vitchokladmousse i burk.

Många upphällningar blev det under kvällen. Här Tobias, Naskovit och Micke, Bonnebox i serveringstagen.

När gästerna röstade på kvällens bästa champagne gick de flesta rösterna till Mariefred Champagne, med Champagne la Villéseniere les Cuteries och Strängnäs Champagne hack i häl.

Tack Tobias och Helena på Naskovit för en bubblande magisk kväll och ett gott samarbete!

Uppradade champagner med kvällens matchande maträtter.

Mariefreds Champagne finns att köpa på Systembolaget i Mariefred. Strängnäs Champagne finns att köpa på Systembolaget i Strängnäs.

Alla kvällens utvalda champagner finns också att beställa i beställningsortimentet på Systembolaget. Klicka på länkarna så får du mer info om respektive champagne: beställningsnummer, pris med mera.