SKELLEFTEÅ CHAMPAGNE
by Anna Charlotte
by Anna Charlotte
Finns nu på vinlistan hos Restaurang Mandel i Skellefteå.
Anna Charlotte Atelier Collaboration X Bonnebox Champagne
Element i samverkan
Det är med stor glädje som jag presenterar mitt samarbete med Bonnebox Champagne.
Tack för att ni har anförtrott mig detta exklusiva och inspirerande uppdrag med att formge en etikett för min barndomsstad, Skellefteå.
I skapandet av etiketten har jag omsorgsfullt valt färger och former som beskriver de olika elementen som omfamnar staden.
Logotypens förtrollande frostvita linjer smyger sig in som subtila reliefer i den blå bakgrunden som symboliserar älven och det omgivande landskapet och ger en distinkt touch av elegans sammanflätad med guldskimrande trådar som formar sig till en gyllene Aurora Borealis.
Designen är handritad i min ateljé, därefter har den skannats och omvandlats till en trycketikett för att behålla den autentiska handgjorda känslan.
Champagnen är noggrant utvald för att smakfullt komplettera det västerbottniska kökets unika karaktär och skapa en harmonisk förening av njutning och elegans.
Anna Charlotte
Textile artist/ Creative director
Ekfatslagrad Brut
Pinot Meunier 40%
Pinot Noir 20%
Chardonnay 40%
Färg: Guldgul.
Doft: Blommig med en bakgrund av ek, frukt och bakverk.
Smak: Nyanserad, utvecklad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, nötter.
Rekommenderas till: Perfekt som aperitif. Utvald för att passa till det västerbottniska köket med sina unika, karaktäristiska råvaror som röding, löjrom och västerbottenost.
Serveringstemperatur: +7° till +8° C.
Alkoholhalt: 12 %.
Dosage/sockerhalt: 8 gr/liter.
Lagring: Har mognat i Mathelins vinkällare (flera månader i franska ekfat för Chardonnay).
Systembolaget bestnr: 73436
Pris: 593 SEK
Recept Västerbotten
Anna Charlotte tipsar!
Anna Charlottes Västerbottenspaj
FYLLNING:
300 g riven västerbottenost
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 krm svartpeppar
PAJDEG:
125 g smör
3 dl rismjöl
1 msk vatten
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Mixa smör och mjöl.
3. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en smidig deg.
4. Tryck ut degen i en pajform.
5. Nagga formen i botten och ställ in i ugnen ca 10 min.
6. Vispa ägg och grädde, tillsätt osten.
7. Smaka av med salt och peppar.
8. Häll ostfyllningen i pajskalet och grädda ca 20 min tills pajen har stelnat.
9. Låt svalna.
Serveras med finhackad rödlök, gräddfil och en klick löj eller sikrom.
Vintersallad 4 personer
Grönkål, 4 blad, strimlas
Rödkål, 5 dl, strimlas
Rödlök, 1 st, strimlas
Granatäpple kärnor, 50gr
Valnötter, 1 dl, hackas
1 äpple, hackas
Dressing:
4 dl grekisk yoghurt
1/5 msk fransk senap
1 pressad vitlöksklyfta
Allt blandas till en krämig sallad
Om man önskar kan finhackad varmrökt lax eller fjällröding läggas till.
Hjortron Chutney
250 g hjortron
2 scharlottenlökar
3 msk råsocker
1 msk olivolja
1 Citron juice + zest
1 msk hackad färsk ingefära
1 Finhackad röd chili
Skiva löken, stek i oljan tillsätt övriga ingredienser och koka ihop 15 minuter häll upp på varm burk.
Gott till ostbrickan eller som tillbehör till fisk eller vilt.
Press, Media & Film – Skellefteå Champagne/Anna Charlotte
Mer info Anna Charlotte Atelier och Shop: https://www.annacharlotte.se/
Intervju Norran 17/12 2023.