Mobil huvud nytt bonnebox 2

I VÅRT LYXSORTIMENT

Årgångschampagne, nature,
helt utan sötma, blanc de noir

Dess intensiva smak och fina bubblor kommer att glädja både finsmakare och nybörjare.
Foto: Niklas Palmklint.
CHAMPAGNE MATHELIN
Cœur de Meunier Millesime 2016 Brut Nature


"Blanc de Noir" Pinot Meunier 100%

Färg: Pinot meunier ger champagnen friskhet och ljushet. Nyansen är gul, gammalt guld med en ljus glöd. Skumkragen är fin och ihållande.
Doft: En elegant och fruktig första doft med aromer av äpple och päron. Med luftning kommer en närvaro av söta kryddor och vitpeppar. Det här vinets mognad ger en fin komplexitet med noter av fikon och kanderade frukter. I slutet en doft av apelsinblomma.
Smak: Attacken på gommen är livlig, kraftfull och fruktig. Strukturen är balanserad med en gourmetton. Vacker närvaro i eftersmaken.
Alkoholhalt: 12 %.
Dosage/sockerhalt: 0 gr/liter. Helt nature!
Lagring: Denna champagne "Blanc de Noirs" 100% Pinot Meunier är skapad på ett urval av de bästa druvjuicerna från våra äldsta vinstockar (planterade 1933).
I vårt premiumsortiment: Begränsad upplaga, finns endast i 720 flaskor.
Miljömärkning: certifiering HVE3/hållbar odling.

Systembolagets bestnr: 73229
Pris: 1.009 SEK
Recension av mousserande.se

Champagne Mathelin Brut Nature Cœur de Meunier Millesime 2014

Mousserande.se – utdrag ur recensionen 2018-11-20:
" En mycket spännande skapelse helt baserad på den blåa druvan Pinot Meunier från mycket gamla vinstockar (planterade 1933). Den har en aromprofil som får betecknas som mustigt komplex med tropiska frukter, gula mogna äpplen och nougat som blandas med honung och kanderad frukt. Att den sedan är skapad helt utan tirage, dvs. tillsatt socker gör att den kan upplevas lite sur initialt, men den som väntar på något gott får uppleva hur aromprofilen ändras och djupare toner framkommer. Extra kul att den levereras i en presentförpackning och har den karaktäristiska ”Gosset profilen” som flaskdesign. Visst priset är högt, men detta får nästan klassas som ett konstverk.
8,5 (mycket bra champagne)!"