Mobil huvud nytt bonnebox 2

Champagnelåda för tryffel

Bjud in vänner och överraska med en god tryffelmiddag med champagne eller bjud din älskling på något extra vardagslyxigt!

Tre utvalda champagner till tryffel:

 •  Östermalm Champagne Jean Plener fils Grand Cru Brut. Denna grand cru-champagne är något av en favorit. Man riktigt känner jorden och lantdoft som blandas med en härligt riklig smak med många toner av bland annat höstfrukter (plommon, äpplen) och mandel. Champagnen består av 70% pinot noir och 30 % chardonnay. En upplevelse och njutning tillsammans med tryffel.
 • Dosage/sockerhalt: 8,8 gr/liter.
  Systembolagets bestnr: 53426 | Pris:445 SEK
 • Champagne Mathelin Prestige Millesime 2013 Brut. En krispig årgångschampagne med i huvudsak chardonnaydruvan. Ren och klar smak med komplexa toner som växer i eftersmaken. Även denna är en utmärkt champagne till tryffel.
  Dosage/sockerhalt: 8 gr/liter.
  Systembolaget bestnr: 77689 | Pris: 499 SEK
 • Champagne Mathelin Coeur de Meunier Nature Millesime 2014. Naturligt god champagne med stor lagringspotential. 100 % Pinor Meunier från finaste vinstockarna planterade 1933. En spännande champagne att njuta av till dina tryffelrätter. Finns endast i 720 flaskor.
  Dosage/sockerhalt: 0 gr/liter.
  Systembolaget bestnr: 73229 | Pris: 700 SEK

Pris för hela champagnelådan: 1.644 kr

Beställ med namnet Tryffel & Champagne  i vårt beställningsformulär här under.

Om vit tryffel
Den "vita tryffeln" (Tuber magnatum) anses vara en av världens dyraste och mest exklusiva tryffelsorter. Den växer i Albanien, Italien, Slovenien, Kroatien, Kosovo och Serbien. Åttio procent av all "vit tryffel" som produceras i Italien är ursprungligen från Alba i Piemonte. Därför, och för att även stjärnhovstryffel ibland kallas "vit tryffel" kallas den ofta för albatryffel eller, bland mykologer, piemontesertryffel. Även "bianchetto" är en "vit tryffel".

Om svart tryffel
Mest känd bland tryfflarna är den som i matlagningssammanhang kallas "svart tryffel", varvid vanligen avses perigordtryffel (Tuber melanosporum). Den växer i huvudsak i södra Frankrike, norra Spanien och Italien, ofta under ekar. Den är nära utrotning i naturen men odlas i flera länder, även utanför dess naturliga utbredningsområde. Lyckad odling uppges ha skett på Gotland.