Mobil huvud nytt bonnebox 2

Champagnelåda för sushi

Januari är sushitider. Efter god, men fet julmat längtar man efter något lätt och fräscht. Vad passar då bättre än sushi? Vi har tagit fram en bubbelbox med tre av våra torraste champagner för att passa till japanska rätter. I samarbete med Freaky Kitchen vill vi också inspirera dig till att göra din egen sushi eller andra japanska rätter.

Beställ din bubbelbox här i vår beställningsservice, så behöver du bara hämta ut champagnelådan på ditt Systembolag.
Vi ordnar beställningen! Dessa bubbelboxar passar även som presenter, med en av våra trälådor för tre champagneflaskor.

Januari månads bubbelbox med tema sushi.

Tre utvalda torra champagner till sushi:

 •  Champagne la Villesenière les Cuteries Extra Brut. En unik och extra torr blanc de blanc lagrad på ekfat. Den är mjuk och fräsch, bjuder på en vacker jämnvikt och avslutar med en krämig struktur.
  Sammansättning: Denna rena chardonnaychampagne förkroppsligar den unika karaktären av jorden/terroir den kommer ifrån. Den är gjord enbart på druvor från det jordområdet Les Cuteries och som är idealiskt placerat i byn Boursault. Druvorna kommer uteslutande från skörden 2014.
  Dosage/sockerhalt: 3 gr/liter.
  Systembolaget bestnr: 72404 | Pris: 590 kr
 • Champagne Mathelin Extra Brut. En extra torr champagne som är en perfekt match till dina skaldjur och ostron, men passar också utmärkt till japanska rätter som sushi.
  Dosage/sockerhalt: 4,5 gr/liter.
  Systembolaget bestnr: 77394 | Pris: 378 kr
 • Champagne Jean Plener fils Grand Cru Nature. Både i doft och smak uttrycker denna Champagne Plener Brut Nature aromer av frukter och blommor som stöds av en exceptionell mineralitet. Smaken är rund och jämn. Det är det renaste uttrycket för vingårdens arbete. "En champagne utan dosering som framhäver vårt hårda och passionerade arbete och uttrycker den nakna sanningen om våra jordars/terroirs aromer."
  Dosage/sockerhalt: 0 gr/liter.
  Systembolagets bestnr: 79158 | Pris: 549 kr

Pris för hela bubbelboxen: 1.517 kr

Beställ med namnet Bubbelbox JAN  i vårt beställningsformulär här under.

Tack för din beställning och tack för att du väljer hållbart odlade champagner från Bonnebox. Det gör världen lite bättre!
Sushiinspiration

Det japanska köket

Japansk matlagning, matfilosofi och det japanska köket inspirerar till underbar smakrik matlagning. Freaky Kitchen är din japanska livsmedelsbutik.

Köp japanska ingredienser nätet och beställa samma japanska mat och märken som du skulle kunna hitta på en japansk stormarknad.

Jästa sojabönor är basen i japanska köket, i umamirika soja- och misopastor. Kombinera med söt mirin, sushiris, risvinäger och dashibuljong som bas i ditt japanska skafferi.

Vi har även traditionella japanska kokkärl och redskap. Allt du behöver för att göra ramen, sushi, takoyaki, donabe, matcha-te och agemono-nabe. Börja laga din egna japanska mat och låt dig inspireras till fantastisk japansk matlagning.

Se alla produkter här till det japanska köket.
Sushimatta i silikon – 169 kr.

3 st utvalda produkter från Freaky Kitchen