Mobil huvud nytt bonnebox 2

Ekfatslagrad champagne och vildsvinsköttfärssås med spagetti – en spännande kombination

Det är alltid kul att utmana Champagne Mathelin med nya matkombinationer.
En riktig höstsöndag tänkte vi göra något spännande, som vi aldrig hört talas om förut. Prova att äta köttfärssås och spagetti med vår ekfatslagrade champagne Champagne Mathelin L'orée des Chênes. Skulle det passa eller inte?

Den ekfatslagrade cuvéen är lite rundare i tonen och passar bra till tillagad mat med mjukare smaker och förhöjare såsom såser, smör och ost.
Sagt och gjort, vi tog den fina vildsvinsköttfärsen vi köpt från Äleby Gård i Strängnäs och stekte den med lite svamp och lök. Sedan i med lite kokt broccoli och blomkål tillsammans med krossade tomater, en sked Ajvar Relish, salt, peppar och min favoritkrydda provencalska örter, som förhöjer vilken kötträtt som helst.
På toppen tunnt skivad rödlök och rejält tilltaget med den otroligt goda schweiziska parmesanosten vi fått av våra goda vänner Peter och Birgitta.
Till det valde vi pastan Barilla Bavette n13, som blivit vår favoritpasta i höst.

Upplevelsen av kombinationen var spännande! Den örtkryddade köttfärsåsen gjorde att champagnen accentuerades med sina fruktiga, fräscha toner. Champagnen höjde smaken av maten och maten förhöjde smaken av champagne. Parmesanen lockade fram de lite söta smakerna i den ekfatslagrade champagnen. Så rikligt med parmesan och lite smör i pastan är att rekommendera om ni vill testa denna annorlunda och nya kombination.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln