Mobil huvud nytt bonnebox 2

Spännande besök på vingården och i produktionen hos Champagne Mathelin

loading...

Nu är vi hemkomna från besök hos vår vingård/champagnehus Champagne Mathelin. Det var ett spännande och informativt besök. Vi fick en rundvandring i produktionen och på vinfälten. Skörden skulle påbörjas veckan efter vårt besök. Så det var full fart med förberedelserna.

På två veckor ska hela skörden vara bärgad. 40 personer hjälper till på vingården för att plocka druvorna. Två timmar direkt efter drovorna klippts bort från stocken ska de vara i vinpressen. Så ingen minut får gå till spillo.

Vi fick också provsmaka två nya sorters champagner i provsmakningsrummet. Dels en Extra Brut som vi blev mycket förtjusta i och en Brut Reserve i fantastiskt vacker vit etikett – passar till stora evenemang till exempel bröllop. Vi bjuder på mer information om dessa längre fram.