Mobil huvud nytt bonnebox 2

Om den hållbara miljöcertifieringen HVE3

loading...

Vingården Champagne Mathelin är certifierade med miljömärkningen HVE 3. Det är den högsta nivån av hållbar odling i Frankrike. Det innebär att man har omsorg om och ett hållbart tänk från jorden/odlingen av vinstockarna, genom hela vinifieringsprocessen och till ditt champagneglas. Läs mer om miljöcertifieringen HVE3 och vad det innebär i praktiken på vår blogg.

Miljöcertifierade med HVE level 3

Sedan flera år tillbaka har champagnehuset Mathelin arbetat med miljövänlig och hållbar odling på sin vingård.

Bild från sommaren 2015 på Champagne Mathelins vinodling. Den hållbara odlingen medför att man låter gräset växa mellan vinraderna för att gynna den biologiska mångfalden.
Bild från sommaren 2015 på Champagne Mathelins vinodling. Den hållbara odlingen medför att man låter gräset växa mellan vinraderna för att gynna den biologiska mångfalden.
Vingården och champagnehuset Champagne Mathelin ligger i Cerseuil i hjärtat av Marnedalen, några kilometer från Épernay – huvudstaden i Champagne.

Byn ligger inbäddad i ett landskap täckt med små kullar, där vinstockarna producerar de tre druvsorter som godkänts sedan 1935 för att skapa champagne: Pinot Meunier, Pinot Noir och Chardonnay.

För att säkerställa högsta kvalitet hanteras alla steg i skapandet av Champagne Mathelin på familjens egendom.

De använder endast sin egen skörd och garanterar dig 100 % spårbarhet av råvaran (de druvor som använts för att producera Champagne Mathelin).

Den totala produktionen per år ligger på cirka 100 000 flaskor. Förutom Sverige exporteras Champagne Mathelin till Italien, Belgien och Japan.

Champagne Mathelin – Naturligt god!
Familjen Mathelin har skapat champagner i tre generationer.

GPS
WGS84: N 48° 13.6341', E 0° 4.1226'
Decimal: 48.2272, 0.0687
Champagnehuset Mathelin ligger i Cerseuil i hjärtat av Marnedalen.
”Vi är glada över att kunna säga att vårt champagnehus är certifierad med Level 3 "HVE"* (högt miljövärde) till följd av vårt sätt att odla hållbart. Detta odlingsätt är reglerat enligt fransk lag.
HVE – hållbar odling – innebär att man minskar användningen av bekämpningsmedel med 50 procent och planterar gräs mellan vinraderna. Det innefattar också att plantera häckar, väggar och små lådor för att gynna den biologiska mångfalden. Vi samlar även in regnvatten och behandlar avfallsvatten med biologiska metoder. Vi säljer bara vår egen skörd och garanterar 100 % spårbarhet av råvaran (de druvor som använts för att producera vår champagne)."
Thierry Dupont-Mathelin
Champagne Mathelin