mobil2

ChampagnebloggenEn av Sveriges största matinfluensers och YouTube-stjärnor – Matgeek (Johan Hedberg) – kommer att släppa en video om våra nya champagner den 2 september, samma dag som de lanseras på Systembolaget.

Så fantastiskt kul!!! Man kan inte annat än bli bubblande glad av hans intresse. Det ska bli så spännande för oss att höra vad han tycker om våra nya flaskor. Vi är lika spända och förväntansfulla som ni.

För att välja ut att lansera just dessa flaskor har vi också själva haft champagneprovning med våra vänner. Och det var dessa 5 flaskor av de, 10 som vi testade, som de tyckte var godast och bäst när vi slog ihop resultaten.


Våra 5 nya sorter är alla hållbart odlade och från våra 3 nya märken Champagne Jean Plener fils Grand Cru, Champagne Claude Michez och Champagne la Villesenière.
 
Våra nya sorter är: Läs mer om alla sorterna och vingårdarna på vår sajt eller i detta blogginlägg.

Gå gärna in och prenumerera på Matgeeks youtubekanal, så missar du inte filmen när den kommer.

Förhandsbeställning
För dig som vill beställa dina flaskor redan nu, innan lanseringen så går det bra att göra en förhandsbeställning på respektive sida för flaskorna (Klicka bara på länkarna ovan).
Läs hela inlägget »
Kolla in våra nya, snygga champagnelådor i trä i vår champagneshop. Vi har lådor för 1, 2, 3 och 6 flaskor.

Just nu har vi sålt slut på vissa storlekar, men väntar på att en ny leverans kommer från Frankrike om cirka två veckor.

Vi är verkligen glada att kunna erbjuda våra kunder dessa fina presentlådor för champagne i trä med texten CHAMPAGNE och att så många redan hittat dem på vår sajt.

Se alla våra lådor här i champagneshopen!
Läs hela inlägget »

CHAMPAGNESERVICE | Gillar du känslan av att alltid ha en champagne hemma på kylning?

Gör det enkelt för dig och beställ någon av våra champagneprenumerationer. De  innehåller mixade lådor med säsongens champagner. Vi väljer ut en bra mix av champagner från vårt sortiment av hållbart odlade champagner och ger dig dessutom tips om vad som passar till dem när det gäller mat och tilltugg.

Välj mellan våra olika alternativ, helprenumeration med 12 flaskor/år max 6.000 kr/år och halvprenumeration med 6 flaskor/år max 3.000 kr/år. Vi skickar paket till dig två gånger om året, inför sommaren i maj och inför vinter/nyår i oktober. Gå in och fyll i formuläret här för din champagneprenumeration.

Champagneprenumerationerna kommer förutom Champagne Mathelin också att innehålla våra nya märken med hållbart odlade champagner Champagne Claude Michez, Champagne Jean Plener Fils Grand Cru och Champagne Villesenière.
 

Vill du ge bort en champagneprenumeration? Beställ då ett gåvokort av oss. Kontakta oss här för mer info om att ge bort en champagneprenumeration.

Den fina bilden, ovan, med champagneflaskorna har vår mästerlige fotograf Niklas Palmklint tagit. Konstfotot med champagneflaskor finns även i att beställa i vår champagneshop i olika storlekar på högblankt fotopapper.

Läs hela inlägget »
Vit champagne t-shirt med texten Je suis une femme de champagne. Vit champagne t-shirt med texten Je suis une femme de champagne.

Nu utökar vi vår champagneshop med en vit  t-shirt för kvinnor. För dig som är en champagneälskare eller en fin/rolig present att ge bort.

Svart text på t-shirten är "Je suis une femme de champagne". Jag är en champagnekvinna. 
 

Det är en t-shirt med djup v-ringad linning i lycra och bomull. Passformen är feminin. Snygg under kavajen eller bara till jeans.

Märke: Fruit of the Loom.
Storlekar: Finns i storlekar small, medium och large.
Pris: 299 kr.

Här kan du beställa den i vår champagneshop.

Läs hela inlägget »
Nya spännande champagner i Bonnebox sortiment lanseras 2 september! Foto: Niklas Palmklint. Nya spännande champagner i Bonnebox sortiment lanseras 2 september! Foto: Niklas Palmklint.
Efter inskickade offerter till Systembolaget, fram och tillbaka, för att få våra nya champagner godkända – är det nu äntligen klart!

Den 2 september lanserar vi 5 nya spännande och hållbart odlade champagner från tre nya champagnemärken på den svenska marknaden.

Det ska bli så kul att kunna erbjuda er detta. Det är ett nytt steg på vår resa.
De nya märkena är Champagne Plener Fils Grand Cru, Champagne la Villesenière och Champagne Claude Michez.
Familjen Plener på sina ägor, Far och dotter.

CHAMPAGNE PLENER – Vår filosofi: Vi arbetar för det bästa!

Tre av de nya flaskorna kommer från champagnehuset Champagne Plener som ligger i Grand cru-byn Bouzy i Montagne de Reims. De skapar en fantastisk champagne från sina egna druvor. Det som är speciellt med dem är att de är en liten familjegård som har gått in för att skapa den perfekta champagnen och därför inte har så många sorter. Vi har tagit in tre av deras fyra flaskor i vårt sortiment.

När vi hade champagneprovning med våra vänner för att välja ut de bästa, var de dessa som stack ut mest med sin karakteristiska doft av stall och friskhet i smaken. En så häftig upplevelse! Dessa champagner har också fått flera priser och utmärkelser (Du kan läsa om dem på respektive produktsida, klicka på länkar här nedan).

Plener är verkligen något att testa för dig som är champagneälskare!
Mer info om respektive champagne hittar du nedan:
Champagne Plener Brut Grand Cru
Champagne Plener Cuvée Réservée Brut Grand Cru
Champagne Plener Nature Brut Grand Cru

Läs mer om vingården Champagne Plener här.
Vinmakarna Cyrille och Laurence Michez.

CHAMPAGNE LA VILLESENIÈRE – Exceptionella champagner med distinkta karaktärer

Från champagnemärket Champagne la Villesenière har vi tagit in en flaska. Det är Champagne la Villesenière Les Cuteries Extra Brut 2014, en årgångschampagne som är ekfatslagrad och en blanc de blanc (100 % chardonnay).

En blanc de blanc har vi saknat i vårt sortiment, därför är vi extra glada att kunna erbjuda denna champagne till kunder som älskar just blanc de blancs. 

Denna rena chardonnaychampagne förkroppsligar den unika karaktären av jorden/terroir den kommer ifrån. Den är gjord enbart på druvor från det jordområdet som heter Les Cuteries och som är idealiskt placerat i byn Boursault. Druvorna kommer uteslutande från skörden 2014.

CHAMPAGNE CLAUDE MICHEZ – Med passion och finess

Vi kunde inte motstå denna charmiga flaska Champagne Claude Michez Cuvée Flore! Vem älskar inte vackra blommor?

Denna specialcuve förhöjer smaken av dina tilltugg med sin fräschör och finess. Champagnen passar gudomligt bra med tapas med inspiration från havet och grillade räkor. Den passar också bra till maträtter med vitt kött.

Det är också en lyxig och vacker flaska att ge bort i present. Kanske även till dig själv! :-)

Läs om champagnehuset Claude Michez här.

Sist, men inte minst, stort tack till vårt fototeam Sanna och Niklas Palmklint för så snygga bilder.

Vi hjälper dig med din beställning!

Vill du lägga en beställning redan nu och bli en av de första som får smaka våra nya hållbart odlade champagner – gå till vår beställningsservice, så hjälper vi dig att lägga en beställning.
Läs hela inlägget »
Ett svalkande glas champagne i sommarhettan. Vad kan vara bättre när man vill njuta lite extra!

Vi rekommenderar vår Champagne Mathelin Extra Brut väl kyld till just detta. Eftersom den är extra torr känns den uppfriskande och mineralig. Man kan också känna en liten touch av salt och citron i eftersmaken. Det gör att den är en speciellt bra match till ostron. Men den passar också väldigt bra till asiatisk mat, som exempelvis sushi.
Champagne Mathelin Extra Brut passar mycket bra till asiastiska rätter som exempelvis sushi.
Druvinnhåll:
Pinot Meunier 60%
Pinot Noir 20%
Chardonnay 20%

Smak: Fräsh och aromatisk med en något mineralig/salt finish.
Rekommenderas till: Spännande som apertif. Den passar förträffligt bra till fisk, skaldjur och tillagade fiskrätter av alla slag. Utsökt till ostron. Den går också bra med japanska rätter exempelvis sushi.
Serveringstemperatur: Mycket kyld – max 7°C.
Alkoholhalt: 12 %.
Dosage/sockerhalt: 4,5 gr/liter.
Lagring: Denna champagne är en speciell blandning av Champagne Mathelins bästa cuvéer från de bästa vinstockarna.

Systembolaget bestnr: 77394
Pris: 378:-
Champagne Mathelin Extra Brut är en perfect match för dig som gillar ostron. Champagnens mineraler och med toner av havssalt och citron är bara en så perfekt kombination med ostron. .
Champagne Mathelin Extra Brut är en perfect match för dig som gillar ostron. Champagnens mineraler och med toner av havssalt och citron är bara en så perfekt kombination med ostron. .
Etiketten på Champagne Mathelin Extra Brut är blå som havet! Och passar till havets alla skaldjur och fisk.
Champagne Mathelin Bonneboxlåda 2 Demi.
Denna champage finns också i vår Bonneboxlåda 2 (6 st flaskor) och Bonneboxlåda 2 Demi (3 st flaskor). Passa på att beställa några av våra andra flaskor också till sommarens alla fina tillfällen med någon av våra specialkomponerade Bonneboxlådor från 1.137 kr.
Alla våra champagner är hållbart odlade med miljöcertifiering HVE3. Läs mer om vingården Champagne Mathelin här.
Läs hela inlägget »
Sommarens event med champagneklubben i juni bjöd på en fantastisk kväll!

Sommaren visade sig från sin allra bästa sida på uteserveringen hos Edsbacka Bistro Strängnäs. Alla njöt i fulla drag av premiumchampagnen och chevichen som bjöds och en fin modevisning med klänningar och accessoarer (hattar, väskor, sandaler) från Beckmans och Designbutiken i Strängnäs. En bubblande kväll helt enkelt!

Den häftiga stjärnbesträdda champagnen som bjöds under kvällen, Champagne Mathelin Nuit Étoilée Extra Brut (finns endast i 1000 exemplar) kan även du smaka.
Läs mer om champagnen och beställ här.
Läs recension från mousserande.se här. Den blev klassad som en mycket bra champagne!

Ett stort tack till alla medverkande modeller och såklart Ulrika Beckman och Anna Molander från butikerna. Och ett stort tack till alla medlemmar och gäster som kom och förgyllde vår kväll!

Här nedan följer bilder från eventet.
Till hösten fortsätter vi med våra spännande events med Strängnäs Champagne- och Mingelklubb. Vill du också bli medlem? Anmälan och info hittar du här.
Det sista halvåret kostar nu 200 kr och då får du en snygg champagneförslutare och inbjudningar till våra kommande events.
Läs hela inlägget »
Champagne Mathelin Brut Réserve vann första pris i blindprovning. Champagne Mathelin Brut Réserve vann första pris i blindprovning.
Visst har vi vetat att vår Champagne Mathelin Brut Réserve är riktigt god, men nu har vi även fått det på pränt.

I en blindprovning med cirka 50 deltagare och 11 olika champagner kom denna champagne på första plats.

Provningen skedde den 24 maj 2019 hos vinkällaren De la Vigne à l'Olivier i Salon de Provence.

De tre champagnerna som kom först var:
1:a Champagne Mathelin Brut Réserve
2:a Champagne Larmandier–Bernier
3:a Champagne Billecart–Salmon.

Champagne Mathelin Brut Réserve är en blandning av de bästa pressningarna av flera årgångar hos vinhuset. Och de har verkligen lyckats att hitta en riktigt bra komposition.

Detta är en perfekt mingelchampagne för sommarens alla fester. Dessutom är flaskan urtjusig med vit etikett, en fin bröllopschampagne och hållbart odlad med miljömärkning HVE3, som alla Champagne Mathelins champagner.

Läs mer om denna vinnande champagne här.
Här är fler bilder från provningen i vinkällaren.
Bestnr: Nr 77916
Pris: 399:-
Läs hela inlägget »
Champagneprenumeration. Foto: Niklas Palmklint. Champagneprenumeration. Foto: Niklas Palmklint.

Vill du alltid ha några väl kylda flaskor champagne hemma – men glömmer ofta att beställa? Vi har lösningen på det!

Med vår Bonneboxservice Champagneprenumeration skickar vi en låda hem till dig med blandade champagner passande för säsongen. Du behöver inte gå in och beställa på Systembolagets sajt. Det gör vi åt dig. Sedan är det bara för dig att hämta ut lådan på ditt Systembolag. Du får alltid veta kostnaden innan. Det mejlar vi till dig.
 

Vi har flera olika alternativ att välja på med 6-12 flaskor per år.
Tecka din champagneprenumeration nu och få din låda till sommarens alla bubblande stunder!

Alla våra champagner är hållbart odlade med miljöcertifieringen HVE.
Se alla våra sorter på Systembolaget.

Ha alltid en flaska champagne hemma med vår champagneprenumeration. #Vardagslyx.
Du kan även beställa våra fina champagneglas i vår Champagneshop. Finns i 6-pack.
Läs hela inlägget »
Presentlåda för champagne finns nu att beställa i vår champagneshop. Här med vår Bonneboxlåda Premium med personifierat gratulationskort. Presentlåda för champagne finns nu att beställa i vår champagneshop. Här med vår Bonneboxlåda Premium med personifierat gratulationskort.
Student, födelsedagar, bröllop, dop och andra högtider är i antågande. För dig som vill ge bort något alldeles extra har vi fina Bonneboxlådor i olika storlekar och med olika flaskor.

Du kan välja mellan lådor med 3 och 6 flaskor av vårt hållbart odlade Champagne Mathelin och det går ju också bra att köpa enstaka flaskor. I vårt premiumsortiment ingår kartong när man köper styckesflaskor.

Presentlåda – nyhet i Champagneshopen!
Nyhet nu i Champagneshopen Bonnebox är att vi erbjuder en presentlåda i vit kartong för våra Bonneboxlådor, som du köper på Systembolaget. Pris 100 kr och då skickar vi även med träull för en snygg presentation. Vill du lägger vi även med utskriva produktblad.

Glöm inte heller bort vår Bonneboxservice där vi gratis erbjuder att göra ett fint personifierat gratulationskort med information om de champagner ni köpt.

Vi på Bonnebox önskar er en bubblande och solig helg!
Presentlåda till champagne, vit.
Presentlåda för champagne, svart
Champagnelåda i trä för tre flaskor. Vi har även trälådor för 1, 2 och 6 flaskor.
Champagnebox Present för bästa bubblande presenten. En av våra 5 färdiga exklusiva lådor med champagne. Levereras i en snygg trälåda. Se vår champagneshop.
Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

Etiketter