mobil2

Champagnebloggen

Vi kunde inte låta bli att öppna en flaska Plener GC Brut i helgen med goda vännar. Så god!
Vi kunde inte låta bli att öppna en flaska Plener GC Brut i helgen med goda vännar. Så god!
Champagne Jean Plener Fils Grand Cru Brut. Foto: Niklas Palmklint.
Vill du prova en ny, spännande och jättegod champagne nästa helg?
Varför inte beställa vår nya Champagne Jean Plener Fils Grand Cru Brut?


Detta lilla exklusiva champagnehus, Jean Plener Fils, i Grand Cru-byn Bouzy producerar endast 25.000 flaskor per år och deras champagner är verkligen gjorda med kärlek och av de bästa druvorna. Den här flaskan innehåller 70 % Pinot Noir och 30 % Chardonnay.

När den kände matinfluencern Matgeek (med 270 000 prenumeranter på sin YouTubekanal) med kompis blindtestade denna champagne sa de bland annat det här:

”En champagne som tilltalar mig jättemycket”
 ”Den är väldigt snäll och fin och tar inte över någonting.”
”Det är en bra apertifchampagne eller bara att ta fram och dricka standalone”.
”Det här är typ nr 1 för mig.” (av de champagner som blindtestades)
”Den är inte så söt och med en bra stramhet i.”
”Att dricka den här champagnen är som en resa i munnen.”


Vill du själv se filmen. Kolla här. Avsnittet med denna champagne börjar på tiden 24:24.

Läs mer om Champagne Jean Plener Fils Grand Cru Brut här.
Klicka här nedan för att ladda hem produktblad.

Systembolaget bestnr: 79154
Pris: 438 kr

Läs hela inlägget »
Tack Victoria Khatib för denna vackra och coola bild med våra champagneflaskor!

#champagnemathelin #champagnelife #aladyinpink #photobyvictoriakhatib #roséchampagne

Den var så himla vacker att vi tänker sälja den i vår champagneshop på matt fotopapper. Kommer inom kort i shopen!

Flaskorna på bilden är:
Champagne Mathelin Rosé de Saignée Brut – 399 kr.
Champagne Mathelin Lady Coralie Brut – 590 kr.
Läs hela inlägget »

Äntligen, som vi har väntat! I morgon den 16 september, är det dags för lanseringen av våra 5 nya hållbart odlade champagner med våra tre nya champagnemärken Champagne Jean Plener Fils Grand Cru, Champagne la Villesenière och Champagne Claude Michez.

Det är så kul att få introducera dessa spännande märken på den svenska marknaden. Och det ska bli intressant att höra er respons.

Mer info om dessa vingårdar och flaskorna hittar ni under menyn champagner på vår sajt. Där finns även beställningslänkar till Systembolaget.

Den kände matinfluencern och youtubern Matgeek har också spelat in en film med provning av dessa champagner. Den kommer inom kort. Vi är lika spända som ni på resultatet!

Läs hela inlägget »
Hösten närmar sig, med mysiga hemmakvällar, levande ljus och trevliga middagar med vänner.

Det är alltid lyxigt att dricka champagne till måltider. Här på bild, vår ekfatslagrade Champagne Mathelin L'Orée des Chênes. En perfekt smakhöjande champagne till mustiga hösträtter med smör, cremer och såser.

På vår sajt hittar du flera olika typer av champagner, allt från standarchampagne till unika numrerade årgångschampagner. Det de alla har gemensamt är att de är hållbart odlade champagner utvalda från passionerade odlare runt om i Champagne.

För dig som vill testa några olika flaskor på en gång så erbjuder vi ett urval med champagnelådor.

I vår champagneshop hittar du också fina presenterlådor till dina vänner! Där hittar du också utvalda tillbehör som champagnelådor i trä, champagneglas, champagnestopper, champage t-shirt med mera.

Vi på Bonnebox önskar alla en fortsatt skön och bubblande söndag!
Läs hela inlägget »

Nu har Champagne Mathelin utmärkt sig igen!

Vinguiden Hachette des Vins 2020 har gett Champagne Mathelin Nuit Étoilée Extra Brut 2 stjärnor. Jättekul!

Denna extra torra och hållbart odlade champagne ingår i vårt premiumsortiment och är endast framtagen i en exklusiv begränsad upplaga om 1.000 flaskor.

Den svenska vinskribenten mousserande.se har även recenserat
– utdrag ur recensionen 2018-11-19:
"Med sin läckra blå flaska där endast 1.000 producerats är den underbart iögonfallande och lyxig. Kul även att man får med en presentförpackning. Själva aromprofilen är tungt vriden mot citrus, äpple och mineral med djupare och mer spännande bakomliggande örtiga toner. Eftersmaken är lång och bubblorna små och förföriska! Mycket god!
8,5 (mycket bra Champagne)!"


Läs mer om Champagne Mathelin Nuit Étoilée Extra Brut.
Pris: 650 kr i Systembolagets beställningssortiment.

Denna flaska ingår även i:

Läs hela inlägget »En av Sveriges största matinfluensers och YouTube-stjärnor – Matgeek (Johan Hedberg) – kommer att släppa en video om våra nya champagner den 2 september, samma dag som de lanseras på Systembolaget.

Så fantastiskt kul!!! Man kan inte annat än bli bubblande glad av hans intresse. Det ska bli så spännande för oss att höra vad han tycker om våra nya flaskor. Vi är lika spända och förväntansfulla som ni.

För att välja ut att lansera just dessa flaskor har vi också själva haft champagneprovning med våra vänner. Och det var dessa 5 flaskor av de, 10 som vi testade, som de tyckte var godast och bäst när vi slog ihop resultaten.


Våra 5 nya sorter är alla hållbart odlade och från våra 3 nya märken Champagne Jean Plener fils Grand Cru, Champagne Claude Michez och Champagne la Villesenière.
 
Våra nya sorter är: Läs mer om alla sorterna och vingårdarna på vår sajt eller i detta blogginlägg.

Gå gärna in och prenumerera på Matgeeks youtubekanal, så missar du inte filmen när den kommer.

Förhandsbeställning
För dig som vill beställa dina flaskor redan nu, innan lanseringen så går det bra att göra en förhandsbeställning på respektive sida för flaskorna (Klicka bara på länkarna ovan).
Läs hela inlägget »
Kolla in våra nya, snygga champagnelådor i trä i vår champagneshop. Vi har lådor för 1, 2, 3 och 6 flaskor.

Just nu har vi sålt slut på vissa storlekar, men väntar på att en ny leverans kommer från Frankrike om cirka två veckor.

Vi är verkligen glada att kunna erbjuda våra kunder dessa fina presentlådor för champagne i trä med texten CHAMPAGNE och att så många redan hittat dem på vår sajt.

Se alla våra lådor här i champagneshopen!
Läs hela inlägget »

CHAMPAGNESERVICE | Gillar du känslan av att alltid ha en champagne hemma på kylning?

Gör det enkelt för dig och beställ någon av våra champagneprenumerationer. De  innehåller mixade lådor med säsongens champagner. Vi väljer ut en bra mix av champagner från vårt sortiment av hållbart odlade champagner och ger dig dessutom tips om vad som passar till dem när det gäller mat och tilltugg.

Välj mellan våra olika alternativ, helprenumeration med 12 flaskor/år max 6.000 kr/år och halvprenumeration med 6 flaskor/år max 3.000 kr/år. Vi skickar paket till dig två gånger om året, inför sommaren i maj och inför vinter/nyår i oktober. Gå in och fyll i formuläret här för din champagneprenumeration.

Champagneprenumerationerna kommer förutom Champagne Mathelin också att innehålla våra nya märken med hållbart odlade champagner Champagne Claude Michez, Champagne Jean Plener Fils Grand Cru och Champagne Villesenière.
 

Vill du ge bort en champagneprenumeration? Beställ då ett gåvokort av oss. Kontakta oss här för mer info om att ge bort en champagneprenumeration.

Den fina bilden, ovan, med champagneflaskorna har vår mästerlige fotograf Niklas Palmklint tagit. Konstfotot med champagneflaskor finns även i att beställa i vår champagneshop i olika storlekar på högblankt fotopapper.

Läs hela inlägget »
Vit champagne t-shirt med texten Je suis une femme de champagne. Vit champagne t-shirt med texten Je suis une femme de champagne.

Nu utökar vi vår champagneshop med en vit  t-shirt för kvinnor. För dig som är en champagneälskare eller en fin/rolig present att ge bort.

Svart text på t-shirten är "Je suis une femme de champagne". Jag är en champagnekvinna. 
 

Det är en t-shirt med djup v-ringad linning i lycra och bomull. Passformen är feminin. Snygg under kavajen eller bara till jeans.

Märke: Fruit of the Loom.
Storlekar: Finns i storlekar small, medium och large.
Pris: 299 kr.

Här kan du beställa den i vår champagneshop.

Läs hela inlägget »
Nya spännande champagner i Bonnebox sortiment lanseras 2 september! Foto: Niklas Palmklint. Nya spännande champagner i Bonnebox sortiment lanseras 2 september! Foto: Niklas Palmklint.
Efter inskickade offerter till Systembolaget, fram och tillbaka, för att få våra nya champagner godkända – är det nu äntligen klart!

Den 2 september lanserar vi 5 nya spännande och hållbart odlade champagner från tre nya champagnemärken på den svenska marknaden.

Det ska bli så kul att kunna erbjuda er detta. Det är ett nytt steg på vår resa.
De nya märkena är Champagne Plener Fils Grand Cru, Champagne la Villesenière och Champagne Claude Michez.
Familjen Plener på sina ägor, Far och dotter.

CHAMPAGNE PLENER – Vår filosofi: Vi arbetar för det bästa!

Tre av de nya flaskorna kommer från champagnehuset Champagne Plener som ligger i Grand cru-byn Bouzy i Montagne de Reims. De skapar en fantastisk champagne från sina egna druvor. Det som är speciellt med dem är att de är en liten familjegård som har gått in för att skapa den perfekta champagnen och därför inte har så många sorter. Vi har tagit in tre av deras fyra flaskor i vårt sortiment.

När vi hade champagneprovning med våra vänner för att välja ut de bästa, var de dessa som stack ut mest med sin karakteristiska doft av stall och friskhet i smaken. En så häftig upplevelse! Dessa champagner har också fått flera priser och utmärkelser (Du kan läsa om dem på respektive produktsida, klicka på länkar här nedan).

Plener är verkligen något att testa för dig som är champagneälskare!
Mer info om respektive champagne hittar du nedan:
Champagne Plener Brut Grand Cru
Champagne Plener Cuvée Réservée Brut Grand Cru
Champagne Plener Nature Brut Grand Cru

Läs mer om vingården Champagne Plener här.
Vinmakarna Cyrille och Laurence Michez.

CHAMPAGNE LA VILLESENIÈRE – Exceptionella champagner med distinkta karaktärer

Från champagnemärket Champagne la Villesenière har vi tagit in en flaska. Det är Champagne la Villesenière Les Cuteries Extra Brut 2014, en årgångschampagne som är ekfatslagrad och en blanc de blanc (100 % chardonnay).

En blanc de blanc har vi saknat i vårt sortiment, därför är vi extra glada att kunna erbjuda denna champagne till kunder som älskar just blanc de blancs. 

Denna rena chardonnaychampagne förkroppsligar den unika karaktären av jorden/terroir den kommer ifrån. Den är gjord enbart på druvor från det jordområdet som heter Les Cuteries och som är idealiskt placerat i byn Boursault. Druvorna kommer uteslutande från skörden 2014.

CHAMPAGNE CLAUDE MICHEZ – Med passion och finess

Vi kunde inte motstå denna charmiga flaska Champagne Claude Michez Cuvée Flore! Vem älskar inte vackra blommor?

Denna specialcuve förhöjer smaken av dina tilltugg med sin fräschör och finess. Champagnen passar gudomligt bra med tapas med inspiration från havet och grillade räkor. Den passar också bra till maträtter med vitt kött.

Det är också en lyxig och vacker flaska att ge bort i present. Kanske även till dig själv! :-)

Läs om champagnehuset Claude Michez här.

Sist, men inte minst, stort tack till vårt fototeam Sanna och Niklas Palmklint för så snygga bilder.

Vi hjälper dig med din beställning!

Vill du lägga en beställning redan nu och bli en av de första som får smaka våra nya hållbart odlade champagner – gå till vår beställningsservice, så hjälper vi dig att lägga en beställning.
Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

Etiketter