mobil2

Champagnebloggen

Champagnedrink med Rhuby rabarberlikör. Champagnedrink med Rhuby rabarberlikör.

Nu kommer den spirande våren och vad passar då bättre än en god champagnedrink med rabarberlikör!

På vårt senaste event med Strängnäs Champagne- och mingelklubb hade vi Ylva Binder på besök. Hon blandade typ den godaste champagnedrink, med bland annat sin egen rabarberlikör Rhuby, som jag smakat. Inte för söt och inte för sur, så balanserad och god. Den kommer garanterat att finnas med på min lista över sommardrinkar!

… Och så klart hade Tobias AnderssonEdsbacka Bistro som vanligt skapat en fin liten passande rätt till. Det blev en dessert med inkokt rabarber med färskostkräm smaksatt med tonkaböna, rabarbercurd och karamelliserad mandel.

Innehållet i rabarberchampagnedrinken är:

Allt detta shakasdes sedan tillsattes Sedan var det bara att njuta!

Ylva Binder är kvinnan bakom den unika rabarberlikören Rhuby. Under eventet hörde vi henne berätta om sin spännande resa från en internationell karriär till starten av sin alldeles egna likör och vart det har tagit henne.

Rhuby är tillverkad i det första ekologiska destilleriet i Sverige, belägen i Åkers Styckebruk och har en syrlig och elegant smak som passar perfekt för ljumma sommarkvällar. Eller varför inte tillsätta i champagnen för den ultimata sommardrinken!
Rhuby rabarberlikör skapad i Åkers styckebruk av Ylva binder, är inte bara god, utan vacker också!
Rabarberdessert skapad av Tobias Andersson, Edsbacka Bistro Strängnäs. Foto: Tobias Andersson.
Rabarberdessert skapad av Tobias Andersson, Edsbacka Bistro Strängnäs. Foto: Tobias Andersson.
Till den goda rabarberdrinken använde vi vår Champagne Mathelin Tradition Brut.
Finns att beställa på Systembolaget, bestnr: 77183. Pris 349:-
Denna champagne finns också på halvflaska i 6 pack för 1.326:-
Läs hela inlägget »
Fototgraferad hos Aubergine Design i Strängnäs. Helt underbara inredningsdetaljer i butiken för den vackra måltiden och dukningen. Bild: Marie Ericsson Drotte. Fototgraferad hos Aubergine Design i Strängnäs. Helt underbara inredningsdetaljer i butiken för den vackra måltiden och dukningen. Bild: Marie Ericsson Drotte.
Lagom till påsk lanserar vi nu en halvflaska champagne på Systembolaget.
Perfekt för dig som inte vill öppna en hel flaska, men ändå unna dig ett glas champagne.

Rekommenderas till: Perfekt som aperitif. Passar bra som mingelmat till exempel pajer och pastejer, toast med krabba. Passar även till middagen med fågel och ljust kött och till ostar som Comté, Gruyère, Brie och Camembert.

Vi säljer dem i förpackningar med 6 st.
Champagne Mathelin Tradition Brut – 375 ml
Pris: 1.326 kr (6st flaskor)
Best nr: 75113
De fina inredningsdetaljerna på bilden hittar ni hos Aubergine Design i Strängnäs.
Läs hela inlägget »
På bild vår Bonneboxlåda 1 med 3 olika sorters Champagne Matehlin. På bild vår Bonneboxlåda 1 med 3 olika sorters Champagne Matehlin.

Solen börjar komma tillbaka och fåglarna kvittrar. Grönskan är i början av att spira. Och varför då inte beställa hem några flaskor hållbart odlad champagne från Champagne Mathelin att plocka fram för speciella tillfällen under våren.
 

Vi på Bonnebox har flera olika lådor att välja på, både med 3 och 6 flaskor i olika kompositioner och prisklasser. Alla våra lådor ser ni här. Vi har också en låda som heter Komplett för dig som är intresserad av att prova alla våra sorter och kanske hitta din egen favorit. Lådan på bilden är vår Bonneboxlåda 1.

Gå också gärna in och titta på våra lyxiga hemmaevent som är perfekt att uppleva som par eller ett sällskap när man vill göra något extra lyxigt och spännande hemma.

Vi önskar er alla en bubblande vår!
Vi på Bonnebox

Läs hela inlägget »

Finns det något bättre än ostron och champagne?!
En sensuell upplevelse av hav och jord i vacker förening. Och varför då inte testa denna rätt på ett nytt och häftigt sätt?

 

Allt i ett, häll champagnen direkt i ostronet, låt det skumma färdigt och njut!
Så enkelt och en bubblande helhetsupplevelse för både gommen och ögat. (Se vår film här nedan).

Vi rekommenderar speciellt vår Champagne Mathelin Extra Brut till ostron. Den har en mild ton av mineraler och salt som gör att den smakar lite som havet. Vi tycker det är en perfect match. Testa du också!

OBS! Glöm inte att kontrollera att ostronet lever innan du häller i champagnen. Det gör du genom att röra ostronet i kanten med till exempel en gaffel. Om det lever ska det dra ihop sig en aning. Ät inte ostron som inte reagerar, då kan du bli matförgiftad.

Mer information om vår Champagne Mathelin Extra Brut hittar du här.
Champagne Mathelin Extra Brut finns även i några av våra champagnelådor.

Ostron och vår Champagne Mathelin Extra Brut är en perfect match!
Ostron och vår Champagne Mathelin Extra Brut är en perfect match!
Prenumerera gärna på vår youtubekanal Champagne Bonnebox där vi lägger upp filmer för ett champagneliv.
Läs hela inlägget »
Vi har samlat våra prestigechampagner i en låda. Det här är champagner för dig som vill testa det unika och spännande. Med de här tre premiumchampagnerna från Champagne Mathelin bjuder champagnehuset på något alldeles extra.

Två av dessa champagner är limited edition om 720 och 1.000 exemplar. För dig som är samlare är detta ett tillfälle att komma över unika champagneflaskor. En av dem är dessutom blanc de noir och nature (innehåller inget socker). Och de är hållbart odlade som alla Champagne Mathelin flaskor.

Eller varför inte ge bort en riktigt lyxig present till någon i din närhet som uppskattar champagne?

Champagne Mathelin Bonneboxlåda Premium Demi innehåller:
3 flaskor (2 250 ml)
  • 1 x CM Prestige Millesime 2011 Brut
    "Smaken är torr, frisk och lätt komplex med väl balanserad syra. Trevliga toner av honung, äpple, päron, mogna citrusfrukter, stenfrukter och ljust bröd återfinns. Eftersmaken är lång med viss mineralkaraktär."
    Recension mousserande.se
  • 1 x CM Nuit Étoilée Extra Brut
    "Med sin läckra blå flaska där endast 1000 producerats är den underbart iögonfallande och lyxig. Själva aromprofilen är tungt vriden mot citrus, äpple och mineral med djupare och mer spännande bakomliggande örtiga toner. Eftersmaken är lång och bubblorna små och förföriska! Mycket god!"
    Recension mousserande.se
  • 1 x CM Brut Nature Cœur de Meunier Millesime 2013
    " En mycket spännande skapelse helt baserad på den blåa druvan Pinot Meunier från mycket gamla vinstockar (planterade 1933). Den har en aromprofil som får betecknas som mustigt komplex med tropiska frukter, gula mogna äpplen och nougat som blandas med honung och kanderad frukt. Att den sedan är skapad helt utan tirage, dvs. tillsatt socker gör att den kan upplevas lite sur initialt, men den som väntar på något gott får uppleva hur aromprofilen ändras och djupare toner framkommer. Extra kul är att den har den karaktäristiska ”Gosset profilen” som flaskdesign. Visst priset är högt, men detta får nästan klassas som ett konstverk."
    Recension mousserande.se
Systembolaget bestnr: 75424
Pris: 1 848:- (Levereras som flaskor.)
Läs hela inlägget »
Tobias Andersson, Edsbacka Bistro Strängnäs, bjöd på champagneinspiration på hög nivå. Vildand med ekfatslagrad Champagne Mathelin. Tobias Andersson, Edsbacka Bistro Strängnäs, bjöd på champagneinspiration på hög nivå. Vildand med ekfatslagrad Champagne Mathelin.

För dem som är med i Strängnäs Champagne- och Mingelklubb är det matlagning och dryck på hög nivå som gäller.

Under vårt senaste event med kommunpolitikern Jacob Högfeldt, tillika entreprenör som driver Äleby Gård, bjöds det på lättrökt vildand från Äleby gård med tryfferad rotselleripuré, granskottsolja och svartrotchips till vår hållbart odlade och ekfatslagrade Champagne Mathelin L'Orée des Chênes Brut. Så gott tillsammans och hållbart tänk rakt igenom! Tack Tobias Andersson, Edsbacka Bistro Strängnäs, för kreativ och mycket god matlagning!

Tobias bjuder på sitt recept med vildand. Ni hittar det på vår inspirationssida.
 

Det är alltid trevligt och intressant på våra events med champagneklubben. Se här några bilder från vårt senaste event.

Vill du också bli medlem? Gå in på vår klubbsida, se våra kommande events och fyll i intresseanmälan. Bubblande välkommen!

Läs hela inlägget »
Champagne Mathelin Voff! Brut Réserve. Champagne Mathelin Voff! Brut Réserve.

Snart är det alla hjärtans dag – och då ska man fira alla man älskar. En av våra kära familjemedlemmar är vår franska bulldogg Picasso. Och så klart ville vi göra något extra nu på alla hjärtans dag. Vi hyllar honom – och alla andra franska bulldoggar – med en egen champagne!

Vi har tagit fram en champagne med namnet Champagne Mathelin Voff! Brut Réserve. Den finns nu att beställa på Systembolaget med beställningsnummer: 75980
Pris: 399:-

Den är producerad med de bästa cuveerna/pressningarna från vingården. Och såklart hållbart odlad med högsta miljömärkningen HVE 3, som alla andra champagner från vårt champagnehus Champagne Mathelin.

För att göra alla franska bulldoggar lite extra glada skänker vi också 10% av vinsten av försäljningen av denna champagne till Franska Bulldogg-klubben i Sverige.

Voff! Voff! på er alla!

Champagne Mahelin Voff! Brut Réserve. Foto: Per Sandberg.

Se filmen med Picasso på vårt Instagram.

Läs hela inlägget »
Champagne Mathelin Prestige Millesime 2011 Brut. Bild: Mousserande.se Champagne Mathelin Prestige Millesime 2011 Brut. Bild: Mousserande.se

Upplev ett lyxigt Champagne Mathelin Moment med vår Prestige Millesime 2011 Brut!

Malin Hammar-Blomwall från Sigtuna, som driver The Brand and Business Lounge, har gjort sitt eget Champagne Mathelin Moment med denna fina årgångschampagne. Det är helhelten som är upplevelsen!

Malin bjöd på en egenkomponerad trerättersmiddag med champagne i brasans sken. Det blev minicroustiner, egengjord pasta och chokladdoppade jordgubbar och bananbitar. Hon bjuder på sina recept här.

Champagne Mathelin Moment med Malin Hammar-Blomwall. Champagne Mathelin Prestige Millesime 2011 Brut.

Lite fakta om vår prestigechampagne här:
Champagne Mathelin Prestige Millesime 2011 Brut är vår årgångschampagne med en doft som är lätt, blommig och frisk med toner av citrus, honung och ljust bröd. Druvorna skördades  2011 vilket innebär att den lagrats i hela 8 år för att mogna. 

Druvsammansättningen är 80 % chardonnay, 15 % pinot meunier och 5 % pinot noir. Att huvuddelen av druvorna är chardonnay gör den lagringsbar i upp till fem år. Champagnen är Brut/torr och innehåller 8 gr socker/liter.
 

Den oberoende bubbelsajten mousserande.se har recenserat smaken så här:
"Smaken är torr, frisk och lätt komplex med väl balanserad syra. Trevliga toner av honung, äpple, päron, mogna citrusfrukter, stenfrukter och ljust bröd återfinns. Eftersmaken är lång med viss mineralkaraktär.
Smaken följer doften, men bygger vidare i ett ökat spektra av citrusfrukter och stenfrukter. Det skall bli spännande att prova denna champagne om 3-5 år, men det är ingen jag skulle spara längre än max 10 år.
8,0 (mycket bra Champagne)!"

(Läs hela recensionen här.)

Salade Lalande. Fotograf Monika Ljungcrantz Stoltz.
Salade Lalande. Fotograf Monika Ljungcrantz Stoltz.
Favoriträtt till prestigechampagnen
En perfekt kombo till denna champagne är anklever/gåslever. En variant för dig som vill ha något mer matigt än en snitt, är att göra en enkel Salade Lalande (se bild nedan). Enkelt som sagt, men en absolut favorit både till middagar med vänner och dig själv, när du vill unna dig något extra.

Gör Salade Lalade med salladsblad, körsbärstomater, äppelbitar, solrosfrön, olivoljedressing med balsamvinäger, någon typ av skinaka och anklever och dekorera med krossad rosépeppar.

Bon appétit!

Beställ vår Champagne Mathelin Prestige Millesime 2011 här. Pris 499:-.
Beställ vår Bonneboxlåda Premium Demi här. Pris 1.848:- (3 st flaskor)
Beställ vår Bonneboxlåda Premium här. Pris 3.696:- (6 st flaskor)
Beställ vår Bonneboxlåda Komplett här. Pris 2.394:- (6 st flaskor)
Champagne Mathelin Prestige Millesime 2011 Brut finns i våra båda Premiumlådor och i vår kompletta låda.. Foto: Niklas Palmklint.
Läs hela inlägget »
Chokladpraliner från OmnOmnOmn som vi använde vid vår chokladprovning för att ta fram den perfekta pralinen till champagne. Chokladpraliner från OmnOmnOmn som vi använde vid vår chokladprovning för att ta fram den perfekta pralinen till champagne.

Vad passar bättre än en fin chokladpralin till champagne, när man vill unna sig något riktigt lyxigt?  Men vilken pralin är egentligen den perfekta pralinen till champagne – funderade vi? Nästa tanke var, varför kan inte vi ta fram en egen pralin?

Sagt och gjort, vi vill ju alltid erbjuda våra kunder det allra bästa, så nu har vi startat arbetet för att ta fram den perfekta pralinen till våra champagner, Champagne Mathelin.

Det första vi gjorde var att leta efter ett riktigt bra chocolaterie. Valet föll på OmnOmnOmn i Stockholm, som gör helt fantastiska chokladskapelser i hög kvalitet (läs mer om OmnOmnOmn nedan).

Nästa steg var att göra en chokladprovning för att se vad som passar till vår champagne – och det har vi gjort nu.

Hur ska då den perfekta pralinen vara?

Vi vill ta fram en pralin som verkligen gifter sig med champagnen, där de båda lyfter varandra, och ger en riktigt härlig och minnesvärd upplevelse. Vi vill att allt ska stämma, utseendet på pralinen, konsistensen och smakupplevelsen.

Det ska bli riktigt spännande att få förverkliga den här idén …

Till chokladprovningen valde vi att dricka vår Champagne Mathelin Rosé de Saignée Brut.

Om OmnOmnOmn på deras webbplats:
"OmnOmnOmn Chocolaterie är en småskalig tillverkare av chokladpraliner och konfektyr. Vi använder choklad som är certifierad, spårbar och där så är möjligt, ekologisk. Vår choklad håller hög kvalitet eftersom vi är finsmakare själva. Är du kvalitetsmedveten, uppskattar ett gott hantverk och tycker att det ska smaka mycket om en pralin, då har du kommit rätt. Vi använder få ingredienser och använder inga konserveringsmedel."

Champagne Mathelin Rosé de Saignée Brut som vi valde till chokladprovningen. Foto: Niklas Palmklint.
Läs hela inlägget »
Champagne Mathelin Rosé de Saignée med tonfisksallad. En god rosa middag med champagne. Champagne Mathelin Rosé de Saignée med tonfisksallad. En god rosa middag med champagne.

Vi testar kontinuerligt mat till våra champagner för att kunna ge våra kunder bra matrekommendationer.

Till vår tonfisksallad/salade nicoise en fredagskväll tänkte vi att vår Champagne Mathelin Rosé de Saignée Brut skulle vara bra. Dessutom blir kombon en riktigt nyttig, vacker och god rosa middag.

Och det blev verkligen en riktigt hit – som vi gärna gör om!

Den fruktiga roséchampagne gifte sig perfekt med tonfisken. Smakkombinationen lyfte champagnen och gav den mer djup och en krispigare smak.

Maträtten kan även vara en fin och god att bjuda vänner på nu när våren kommer.

Så här gör du vår variant av salade nicoise:

Ingredienser för en tallrik:

  • En näve färsk spenat
  • En näve ruccolasallad
  • En tomat
  • 2 ägg
  • En stor burk tonfisk (delas på två portioner)
  • En halv rödlök
  • Ett halvt äpple
  • Färsk ingefära
  • Solrosfrön (så mycket du själv vill ha)
  • Svart lavasalt (Freaky Kitchen)
  • Dressing (vi har valt en naturell fransk dressing som tyvärr inte går att köpa i Sverige, men det går också bra med en dressing av olivolja och balsamvinäger.
  • Salt och peppar


Gör så här:
Koka äggen. Ta en näve färsk spenat och en näve ruccolasallad och lägg i en djup tallrik.
Skär tomaten, äpplet i bitar och rödlöken i tunna skivor. Skär också små bitar av färsk ingfära och lägg allt detta på salladen. Krydda över med salt och peppar. Ringla över rikligt med din dressing. Skär äggen i halvor och lägg dem snyggt på tallriken. Öppna tonfiskburken och lägg tonfisken i en snygg hög i mitten på tallriken. Häll över solrosfrön i den mängd du vill ha. Och sist men inte minst toppa tonfisken med svart lavasalt för en snygg effekt.

Champagne Mathelin Rosé de Saignée Brut är gjord med den exklusiva metoden maceration och denna champagne har även prisats som en av världens bästa champagner i vintävlingen Rosé du Monde som går av stapeln varje år i Cannes i Frankrike. Läs mer om Champagne Mathelin Rosé de Saignée Brut här.

Beställ vår roséchampagne här.
Pris: 399:-
Bestnr: 77785

Champagne Mathelin Rosé de Saignée Brut. Foto: Niklas Palmklint.
Champagne Mathelin Rosé de Saignée Brut. Foto: Niklas Palmklint.
Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

Etiketter