Mobil huvud nytt bonnebox 2

CHAMPAGNEBLOGGEN

2019

Vi vill tacka alla våra kunder och samarbetspartners för året som gått. Tack för att ni är med på vår resa och handlar våra utvalda champagner och produkter. Det gör världen lite bättre!

Det här året 2019 har varit ett spännande år för Bonnebox. Vi har utökat vårt sortiment med Champagne Mathelin med ytterligare tre nya hållbart odlade champagnemärken: Champagne Jean Plener Fils Grand Cru, Champagne Claude Michez och Champagne la Villesenière. Riktigt fina och alla hållbart odlade champagner med olika karaktärer. Vi är så glada att vi kan erbjuda dessa småskaliga passionerade odlare och deras fantastiska champagner till dig.

Vi har också varit med på vår första champagnemässa på Avenue de Champagne, som blev en succé. Vi har blivit uppmärksammade av den kände matinfluencern Matgeek som gjorde en film med våra nya champagner (finns att se på vår sajt). Bubbelsajten mousserande.se har skrivit recensioner om våra champagner. Vi har tagit fram en champagne med vår älskade Picasso på etiketten – Voff – en champagne för hund- och speciellt frallaälskare. Vi har också startat vår Champagneshop med utvalda produkter för ett champagneliv och Champagnelife Magazine – där vi intervjuar spännande personer som gör livet lite vackrare och lite godare.

Och vi har träffat många fantastiska och spännande människor under året. Det är det champagne är bra på – att föra människor samman och att sätta en liten extra guldkant på tillvaron.

Vi på Bonnebox ser med tillförsikt fram emot ett nytt bubblande och spännande år – 2020 och önskar er alla ETT RIKTIGT GOTT NYTT CHAMPAGNEÅR!
Läs hela inlägget »

Nu är det snart dags att köpa champagne till jul och nyår. Vi på Bonnebox erbjuder naturligt goda och hållbart odlade champagner från små och spännande champagnehus. Alla finns i Systembolagets beställningssortiment.

Vi rekommenderar olika champagner från vårt sortiment för olika tillfällen under jul- och nyårshelgen.

Som välkomstdrink:
Champagne Mathelin Extra Brut378 kr. Nr: 77394. Mycket populär och lättdrucken.
Champagne Villesenière les Cuteries Extra Brut 2014, bdb590 kr. Nr: 72404. En blanc de blanc som är ekfatslagrad och årgångschampagne. För dig som älskar bdb-champagner.

Till minglet:
Champagne Mathelin Tradition Brut349 kr. Nr: 77183. Vår standardchampagne som passar alla tillfällen.

Till julmaten:
Champagne Mathelin L'Orée des Chênes Brut388 kr. Nr: 77607. En höjdare till den feta julmaten som förhöjer upplevelsen med sin ekade fräschhet. Perfekt till sillen och skinkan.
Champagne Jean Plener Fils Grand Cru Brut438 kr. Nr: 79154. En upplevelse! Ska du välja en champagne, beställ denna! Helt fantastisk och utvald av youtubern Matgeek som hans favorit.

Till sötsakerna:
Champagne Mathelin Rosé de Saignée Brut399 kr. Nr: 77785. Utnämnd till en av världens bästa roséchampagner flera år i rad. Passar till chokladkartongen, clementinerna och nötterna.
Champagne Claude Michez Cuvée Flore Brut499 kr. Nr: 73578. Julig flaska med naturligt gott innehåll.

Till nyårsmaten:
Champagne Jean Plener Fils Grand Cru Cuvée Reserve Brut 499 kr Nr: 75663. En häftig champagne med mycket smak som kickar igång smaklökarna.

Till tolvslaget:
Champagne Mathelin Prestige Millesime 2011499 kr Nr: 77689. Börja det nya året med vår äldsta årgångschampagne. Krämig och rik med aromer av pepparkakor och honung. Denna årgångschampagne har en lång eftersmak med mineraltoner.

Tycker du det är komplicerat att beställa på Systembolaget? Vi hjälper dig i vår beställningsservice.

Färdiga jul- och nyårslådor
Vi har även satt ihop 2 lådor med 3 champagner i varje för jul och nyår. För dig som vill bli överraskad.


Och sist, men inte minst, önskar vi på Bonnebox alla champagneälskare en riktigt god och bubblande jul- och nyårshelg!
Läs hela inlägget »

TIPS TILL JUL! Sätt lite extra piff på julbordet och återanvänd dina champagnegrimmor och gör fina servettringar av dem till julmaten.

Vi har också tagit fram en låda med tre speciellt utvalda och hållbart odlade champagner för julens alla tillfällen – X-mas bubbelbox. Ett glas champagne förhöjer stämningen såväl som smakenupplevelsen. Perfekt till sillen, skinkan och janssons. Gör din jul i år lite extra bubblande och spännande!
Läs hela inlägget »

Varje dag presenterar vi våra specialflaskor en viss tid – och vi har fått den stora äran att inleda med vår specialare :-)!!!:

Fredag 8 nov kl 12.30
Champagne Mathelin Coeur de Meunier 2013 Nature
– Limited Edition

Lördag 9 nov kl 14.30
Champagne Mathelin Rosé de Saignée Brut 
– En roséchampagne i världsklass!

Söndag 10 nov kl. 13.30
Champagne Jean Plener Fils Grand Cru Brut
– Prova en mycket prisvärd grand cru-champagne

Avenue de Champagne. Mässkarta. Möt oss i monter C19:21A.
Det här är vår första stora mässa och det ska bli så kul att träffa alla champagneintresserade på Avenue de Champagne!

Nu  har du som följer oss möjlighet att få smaka på våra champagner under tre intensiva mässdagar. Vi kommer att presentera champagner från alla våra champagnehus med hållbart odlade champagner och också en gång varje dag bjuda på något alldeles extra.

Våra märken är:
Champagne Mathlin, Champagne Jean Plener Fils Grand Cru, Champagne la Villesenière och Champagne Claude Michez.

Som mässbesökare köper du drinkbiljetter och sedan är det bara att prova de sorter du är nyfiken på. Ta chansen att få smaka många av våra olika storter och träffa oss. Vi berättar såklart om våra olika märken och vad som särskiljer dem. Vi kommer också att bjuda på tävlingar och annat kul!

Vi ses den 8-10/11 2019 Sthlm Food & Wine på Stockholmsmässan.
Fredag 10-21 I Lördag 10-19 I Söndag 10-17.
Monter: C19:21A


Avenue de Champagne sker i samarbete med champagneexperten Fredrik Schelin.

Välkommen till Nordens godaste upplevelse inom mat och dryck! Här samlas ca 250 utställare och 30 000 besökare. Gemensamt för dem alla är deras stora intresse för mat och dryck. Gillar du också att smaka, dofta, prata, lyssna och lära om smaker och drycker? Då är Sthlm Food & Wine en plats för dig.

#sthlmfoodandwine #avenuedechampagne #bonnebox
Läs hela inlägget »
Vi kunde inte låta bli att öppna en flaska Plener GC Brut i helgen med goda vännar. Så god!
Vi kunde inte låta bli att öppna en flaska Plener GC Brut i helgen med goda vännar. Så god!
Champagne Jean Plener Fils Grand Cru Brut. Foto: Niklas Palmklint.
Vill du prova en ny, spännande och jättegod champagne nästa helg?
Varför inte beställa vår nya Champagne Jean Plener Fils Grand Cru Brut?


Detta lilla exklusiva champagnehus, Jean Plener Fils, i Grand Cru-byn Bouzy producerar endast 25.000 flaskor per år och deras champagner är verkligen gjorda med kärlek och av de bästa druvorna. Den här flaskan innehåller 70 % Pinot Noir och 30 % Chardonnay.

När den kände matinfluencern Matgeek (med 270 000 prenumeranter på sin YouTubekanal) med kompis blindtestade denna champagne sa de bland annat det här:

”En champagne som tilltalar mig jättemycket”
 ”Den är väldigt snäll och fin och tar inte över någonting.”
”Det är en bra apertifchampagne eller bara att ta fram och dricka standalone”.
”Det här är typ nr 1 för mig.” (av de champagner som blindtestades)
”Den är inte så söt och med en bra stramhet i.”
”Att dricka den här champagnen är som en resa i munnen.”


Vill du själv se filmen. Kolla här. Avsnittet med denna champagne börjar på tiden 24:24.

Läs mer om Champagne Jean Plener Fils Grand Cru Brut här.
Klicka här nedan för att ladda hem produktblad.

Systembolaget bestnr: 79154
Pris: 438 kr

Läs hela inlägget »
Tack Victoria Khatib för denna vackra och coola bild med våra champagneflaskor!

#champagnemathelin #champagnelife #aladyinpink #photobyvictoriakhatib #roséchampagne

Den var så himla vacker att vi tänker sälja den i vår champagneshop på matt fotopapper. Kommer inom kort i shopen!

Flaskorna på bilden är:
Champagne Mathelin Rosé de Saignée Brut – 399 kr.
Champagne Mathelin Lady Coralie Brut – 590 kr.
Läs hela inlägget »

Äntligen, som vi har väntat! I morgon den 16 september, är det dags för lanseringen av våra 5 nya hållbart odlade champagner med våra tre nya champagnemärken Champagne Jean Plener Fils Grand Cru, Champagne la Villesenière och Champagne Claude Michez.

Det är så kul att få introducera dessa spännande märken på den svenska marknaden. Och det ska bli intressant att höra er respons.

Mer info om dessa vingårdar och flaskorna hittar ni under menyn champagner på vår sajt. Där finns även beställningslänkar till Systembolaget.

Den kände matinfluencern och youtubern Matgeek har också spelat in en film med provning av dessa champagner. Den kommer inom kort. Vi är lika spända som ni på resultatet!

Läs hela inlägget »
Hösten närmar sig, med mysiga hemmakvällar, levande ljus och trevliga middagar med vänner.

Det är alltid lyxigt att dricka champagne till måltider. Här på bild, vår ekfatslagrade Champagne Mathelin L'Orée des Chênes. En perfekt smakhöjande champagne till mustiga hösträtter med smör, cremer och såser.

På vår sajt hittar du flera olika typer av champagner, allt från standarchampagne till unika numrerade årgångschampagner. Det de alla har gemensamt är att de är hållbart odlade champagner utvalda från passionerade odlare runt om i Champagne.

För dig som vill testa några olika flaskor på en gång så erbjuder vi ett urval med champagnelådor.

I vår champagneshop hittar du också fina presenterlådor till dina vänner! Där hittar du också utvalda tillbehör som champagnelådor i trä, champagneglas, champagnestopper, champage t-shirt med mera.

Vi på Bonnebox önskar alla en fortsatt skön och bubblande söndag!
Läs hela inlägget »

Nu har Champagne Mathelin utmärkt sig igen!

Vinguiden Hachette des Vins 2020 har gett Champagne Mathelin Nuit Étoilée Extra Brut 2 stjärnor. Jättekul!

Denna extra torra och hållbart odlade champagne ingår i vårt premiumsortiment och är endast framtagen i en exklusiv begränsad upplaga om 1.000 flaskor.

Den svenska vinskribenten mousserande.se har även recenserat
– utdrag ur recensionen 2018-11-19:
"Med sin läckra blå flaska där endast 1.000 producerats är den underbart iögonfallande och lyxig. Kul även att man får med en presentförpackning. Själva aromprofilen är tungt vriden mot citrus, äpple och mineral med djupare och mer spännande bakomliggande örtiga toner. Eftersmaken är lång och bubblorna små och förföriska! Mycket god!
8,5 (mycket bra Champagne)!"


Läs mer om Champagne Mathelin Nuit Étoilée Extra Brut.
Pris: 650 kr i Systembolagets beställningssortiment.

Denna flaska ingår även i:

Läs hela inlägget »







En av Sveriges största matinfluensers och YouTube-stjärnor – Matgeek (Johan Hedberg) – kommer att släppa en video om våra nya champagner den 2 september, samma dag som de lanseras på Systembolaget.

Så fantastiskt kul!!! Man kan inte annat än bli bubblande glad av hans intresse. Det ska bli så spännande för oss att höra vad han tycker om våra nya flaskor. Vi är lika spända och förväntansfulla som ni.

För att välja ut att lansera just dessa flaskor har vi också själva haft champagneprovning med våra vänner. Och det var dessa 5 flaskor av de, 10 som vi testade, som de tyckte var godast och bäst när vi slog ihop resultaten.


Våra 5 nya sorter är alla hållbart odlade och från våra 3 nya märken Champagne Jean Plener fils Grand Cru, Champagne Claude Michez och Champagne la Villesenière.
 
Våra nya sorter är: Läs mer om alla sorterna och vingårdarna på vår sajt eller i detta blogginlägg.

Gå gärna in och prenumerera på Matgeeks youtubekanal, så missar du inte filmen när den kommer.

Förhandsbeställning
För dig som vill beställa dina flaskor redan nu, innan lanseringen så går det bra att göra en förhandsbeställning på respektive sida för flaskorna (Klicka bara på länkarna ovan).
Läs hela inlägget »
Kolla in våra nya, snygga champagnelådor i trä i vår champagneshop. Vi har lådor för 1, 2, 3 och 6 flaskor.

Just nu har vi sålt slut på vissa storlekar, men väntar på att en ny leverans kommer från Frankrike om cirka två veckor.

Vi är verkligen glada att kunna erbjuda våra kunder dessa fina presentlådor för champagne i trä med texten CHAMPAGNE och att så många redan hittat dem på vår sajt.

Se alla våra lådor här i champagneshopen!
Läs hela inlägget »

CHAMPAGNESERVICE | Gillar du känslan av att alltid ha en champagne hemma på kylning?

Gör det enkelt för dig och beställ någon av våra champagneprenumerationer. De  innehåller mixade lådor med säsongens champagner. Vi väljer ut en bra mix av champagner från vårt sortiment av hållbart odlade champagner och ger dig dessutom tips om vad som passar till dem när det gäller mat och tilltugg.

Välj mellan våra olika alternativ, helprenumeration med 12 flaskor/år max 6.000 kr/år och halvprenumeration med 6 flaskor/år max 3.000 kr/år. Vi skickar paket till dig två gånger om året, inför sommaren i maj och inför vinter/nyår i oktober. Gå in och fyll i formuläret här för din champagneprenumeration.

Champagneprenumerationerna kommer förutom Champagne Mathelin också att innehålla våra nya märken med hållbart odlade champagner Champagne Claude Michez, Champagne Jean Plener Fils Grand Cru och Champagne Villesenière.
 

Vill du ge bort en champagneprenumeration? Beställ då ett gåvokort av oss. Kontakta oss här för mer info om att ge bort en champagneprenumeration.

Den fina bilden, ovan, med champagneflaskorna har vår mästerlige fotograf Niklas Palmklint tagit. Konstfotot med champagneflaskor finns även i att beställa i vår champagneshop i olika storlekar på högblankt fotopapper.

Läs hela inlägget »
Vit champagne t-shirt med texten Je suis une femme de champagne. Vit champagne t-shirt med texten Je suis une femme de champagne.

Nu utökar vi vår champagneshop med en vit  t-shirt för kvinnor. För dig som är en champagneälskare eller en fin/rolig present att ge bort.

Svart text på t-shirten är "Je suis une femme de champagne". Jag är en champagnekvinna. 
 

Det är en t-shirt med djup v-ringad linning i lycra och bomull. Passformen är feminin. Snygg under kavajen eller bara till jeans.

Märke: Fruit of the Loom.
Storlekar: Finns i storlekar small, medium och large.
Pris: 299 kr.

Här kan du beställa den i vår champagneshop.

Läs hela inlägget »
Nya spännande champagner i Bonnebox sortiment lanseras 2 september! Foto: Niklas Palmklint. Nya spännande champagner i Bonnebox sortiment lanseras 2 september! Foto: Niklas Palmklint.
Efter inskickade offerter till Systembolaget, fram och tillbaka, för att få våra nya champagner godkända – är det nu äntligen klart!

Den 2 september lanserar vi 5 nya spännande och hållbart odlade champagner från tre nya champagnemärken på den svenska marknaden.

Det ska bli så kul att kunna erbjuda er detta. Det är ett nytt steg på vår resa.
De nya märkena är Champagne Plener Fils Grand Cru, Champagne la Villesenière och Champagne Claude Michez.
Familjen Plener på sina ägor, Far och dotter.

CHAMPAGNE PLENER – Vår filosofi: Vi arbetar för det bästa!

Tre av de nya flaskorna kommer från champagnehuset Champagne Plener som ligger i Grand cru-byn Bouzy i Montagne de Reims. De skapar en fantastisk champagne från sina egna druvor. Det som är speciellt med dem är att de är en liten familjegård som har gått in för att skapa den perfekta champagnen och därför inte har så många sorter. Vi har tagit in tre av deras fyra flaskor i vårt sortiment.

När vi hade champagneprovning med våra vänner för att välja ut de bästa, var de dessa som stack ut mest med sin karakteristiska doft av stall och friskhet i smaken. En så häftig upplevelse! Dessa champagner har också fått flera priser och utmärkelser (Du kan läsa om dem på respektive produktsida, klicka på länkar här nedan).

Plener är verkligen något att testa för dig som är champagneälskare!
Mer info om respektive champagne hittar du nedan:
Champagne Plener Brut Grand Cru
Champagne Plener Cuvée Réservée Brut Grand Cru
Champagne Plener Nature Brut Grand Cru

Läs mer om vingården Champagne Plener här.
Vinmakarna Cyrille och Laurence Michez.

CHAMPAGNE LA VILLESENIÈRE – Exceptionella champagner med distinkta karaktärer

Från champagnemärket Champagne la Villesenière har vi tagit in en flaska. Det är Champagne la Villesenière Les Cuteries Extra Brut 2014, en årgångschampagne som är ekfatslagrad och en blanc de blanc (100 % chardonnay).

En blanc de blanc har vi saknat i vårt sortiment, därför är vi extra glada att kunna erbjuda denna champagne till kunder som älskar just blanc de blancs. 

Denna rena chardonnaychampagne förkroppsligar den unika karaktären av jorden/terroir den kommer ifrån. Den är gjord enbart på druvor från det jordområdet som heter Les Cuteries och som är idealiskt placerat i byn Boursault. Druvorna kommer uteslutande från skörden 2014.

CHAMPAGNE CLAUDE MICHEZ – Med passion och finess

Vi kunde inte motstå denna charmiga flaska Champagne Claude Michez Cuvée Flore! Vem älskar inte vackra blommor?

Denna specialcuve förhöjer smaken av dina tilltugg med sin fräschör och finess. Champagnen passar gudomligt bra med tapas med inspiration från havet och grillade räkor. Den passar också bra till maträtter med vitt kött.

Det är också en lyxig och vacker flaska att ge bort i present. Kanske även till dig själv! :-)

Läs om champagnehuset Claude Michez här.

Sist, men inte minst, stort tack till vårt fototeam Sanna och Niklas Palmklint för så snygga bilder.

Vi hjälper dig med din beställning!

Vill du lägga en beställning redan nu och bli en av de första som får smaka våra nya hållbart odlade champagner – gå till vår beställningsservice, så hjälper vi dig att lägga en beställning.
Läs hela inlägget »
Ett svalkande glas champagne i sommarhettan. Vad kan vara bättre när man vill njuta lite extra!

Vi rekommenderar vår Champagne Mathelin Extra Brut väl kyld till just detta. Eftersom den är extra torr känns den uppfriskande och mineralig. Man kan också känna en liten touch av salt och citron i eftersmaken. Det gör att den är en speciellt bra match till ostron. Men den passar också väldigt bra till asiatisk mat, som exempelvis sushi.
Champagne Mathelin Extra Brut passar mycket bra till asiastiska rätter som exempelvis sushi.
Druvinnhåll:
Pinot Meunier 60%
Pinot Noir 20%
Chardonnay 20%

Smak: Fräsh och aromatisk med en något mineralig/salt finish.
Rekommenderas till: Spännande som apertif. Den passar förträffligt bra till fisk, skaldjur och tillagade fiskrätter av alla slag. Utsökt till ostron. Den går också bra med japanska rätter exempelvis sushi.
Serveringstemperatur: Mycket kyld – max 7°C.
Alkoholhalt: 12 %.
Dosage/sockerhalt: 4,5 gr/liter.
Lagring: Denna champagne är en speciell blandning av Champagne Mathelins bästa cuvéer från de bästa vinstockarna.

Systembolaget bestnr: 77394
Pris: 378:-
Champagne Mathelin Extra Brut är en perfect match för dig som gillar ostron. Champagnens mineraler och med toner av havssalt och citron är bara en så perfekt kombination med ostron. .
Champagne Mathelin Extra Brut är en perfect match för dig som gillar ostron. Champagnens mineraler och med toner av havssalt och citron är bara en så perfekt kombination med ostron. .
Etiketten på Champagne Mathelin Extra Brut är blå som havet! Och passar till havets alla skaldjur och fisk.
Champagne Mathelin Bonneboxlåda 2 Demi.
Denna champage finns också i vår Bonneboxlåda 2 (6 st flaskor) och Bonneboxlåda 2 Demi (3 st flaskor). Passa på att beställa några av våra andra flaskor också till sommarens alla fina tillfällen med någon av våra specialkomponerade Bonneboxlådor från 1.137 kr.
Alla våra champagner är hållbart odlade med miljöcertifiering HVE3. Läs mer om vingården Champagne Mathelin här.
Läs hela inlägget »
Sommarens event med champagneklubben i juni bjöd på en fantastisk kväll!

Sommaren visade sig från sin allra bästa sida på uteserveringen hos Edsbacka Bistro Strängnäs. Alla njöt i fulla drag av premiumchampagnen och chevichen som bjöds och en fin modevisning med klänningar och accessoarer (hattar, väskor, sandaler) från Beckmans och Designbutiken i Strängnäs. En bubblande kväll helt enkelt!

Den häftiga stjärnbesträdda champagnen som bjöds under kvällen, Champagne Mathelin Nuit Étoilée Extra Brut (finns endast i 1000 exemplar) kan även du smaka.
Läs mer om champagnen och beställ här.
Läs recension från mousserande.se här. Den blev klassad som en mycket bra champagne!

Ett stort tack till alla medverkande modeller och såklart Ulrika Beckman och Anna Molander från butikerna. Och ett stort tack till alla medlemmar och gäster som kom och förgyllde vår kväll!

Här nedan följer bilder från eventet.
Till hösten fortsätter vi med våra spännande events med Strängnäs Champagne- och Mingelklubb. Vill du också bli medlem? Anmälan och info hittar du här.
Det sista halvåret kostar nu 200 kr och då får du en snygg champagneförslutare och inbjudningar till våra kommande events.
Läs hela inlägget »
Champagne Mathelin Brut Réserve vann första pris i blindprovning. Champagne Mathelin Brut Réserve vann första pris i blindprovning.
Visst har vi vetat att vår Champagne Mathelin Brut Réserve är riktigt god, men nu har vi även fått det på pränt.

I en blindprovning med cirka 50 deltagare och 11 olika champagner kom denna champagne på första plats.

Provningen skedde den 24 maj 2019 hos vinkällaren De la Vigne à l'Olivier i Salon de Provence.

De tre champagnerna som kom först var:
1:a Champagne Mathelin Brut Réserve
2:a Champagne Larmandier–Bernier
3:a Champagne Billecart–Salmon.

Champagne Mathelin Brut Réserve är en blandning av de bästa pressningarna av flera årgångar hos vinhuset. Och de har verkligen lyckats att hitta en riktigt bra komposition.

Detta är en perfekt mingelchampagne för sommarens alla fester. Dessutom är flaskan urtjusig med vit etikett, en fin bröllopschampagne och hållbart odlad med miljömärkning HVE3, som alla Champagne Mathelins champagner.

Läs mer om denna vinnande champagne här.
Här är fler bilder från provningen i vinkällaren.
Bestnr: Nr 77916
Pris: 399:-
Läs hela inlägget »
Champagneprenumeration. Foto: Niklas Palmklint. Champagneprenumeration. Foto: Niklas Palmklint.

Vill du alltid ha några väl kylda flaskor champagne hemma – men glömmer ofta att beställa? Vi har lösningen på det!

Med vår Bonneboxservice Champagneprenumeration skickar vi en låda hem till dig med blandade champagner passande för säsongen. Du behöver inte gå in och beställa på Systembolagets sajt. Det gör vi åt dig. Sedan är det bara för dig att hämta ut lådan på ditt Systembolag. Du får alltid veta kostnaden innan. Det mejlar vi till dig.
 

Vi har flera olika alternativ att välja på med 6-12 flaskor per år.
Tecka din champagneprenumeration nu och få din låda till sommarens alla bubblande stunder!

Alla våra champagner är hållbart odlade med miljöcertifieringen HVE.
Se alla våra sorter på Systembolaget.

Ha alltid en flaska champagne hemma med vår champagneprenumeration. #Vardagslyx.
Du kan även beställa våra fina champagneglas i vår Champagneshop. Finns i 6-pack.
Läs hela inlägget »
Våra exklusivaste flaskor Champagne Mathelin Nuit Etoilée Extra Brut (1.000 exemplar) och Champagne Mathelin Coeur de Meunier Nature 2013 (720 exemplar) är en fin present för många tillfällen!

I vår Champagneshop hittar du flera olika typer av presenter till champagneälskaren och för olika presenttillfällen!

Här hittar du alla våra presentalternativ i Champagneshopen – for a champagnelife.

BRÖLLOP – FÖDELSEDAGAR (Traditionella presenter)

En fin och exklusiv present är någon av alla våra champagnelådor. Vi har blandlådor med 3 och 6 flaskor. Priser från cirka 1000 kr.
Se alla våra champagnelådor här (endast flaskor).
I vår Champagneshop har vi även presentlådor i trä för 1, 2, 3 och 6 flaskor.


Ett alternativ är också att ge bort en exklusiv flaska med hållbart odlad champagne.
Se alla våra champagneflaskor här.

Här under ser du ett par exempel på champagnlådor:

loading...

Komplettera champagneflaskorna med en snygg trälåda från 129 kr.

Personifierat presentkort

I vår beställningsservice kan du även beställa ett personifierat kort för ditt gåvotillfälle.
Det bjuder vi på när du beställer din present från oss. Läs mer här …

Champagneprenumation

Ge bort en bubblande present – champagneprenumeration med hållbart odlade champagner. Vi har två alternativ att välja på, 6 eller 12 flaskor. Få även ett gåvokort till din presentmottagare. En spännande och fin present till din älskling eller vän! Läs mer här …

FÖDELSEDAGAR – MÖHIPPA (Annorlunda presenter)

Vi har allt från champagneglas till coola t-shirts och snygga champagnetavlor för den som vill ge bort en lite mer annorlunda champagnepresent.

Läs hela inlägget »
Champagnedrink med Rhuby rabarberlikör. Champagnedrink med Rhuby rabarberlikör.

Nu kommer den spirande våren och vad passar då bättre än en god champagnedrink med rabarberlikör!

På vårt senaste event med Strängnäs Champagne- och mingelklubb hade vi Ylva Binder på besök. Hon blandade typ den godaste champagnedrink, med bland annat sin egen rabarberlikör Rhuby, som jag smakat. Inte för söt och inte för sur, så balanserad och god. Den kommer garanterat att finnas med på min lista över sommardrinkar!

… Och så klart hade Tobias AnderssonEdsbacka Bistro som vanligt skapat en fin liten passande rätt till. Det blev en dessert med inkokt rabarber med färskostkräm smaksatt med tonkaböna, rabarbercurd och karamelliserad mandel.

Innehållet i rabarberchampagnedrinken är:

Allt detta shakasdes sedan tillsattes Sedan var det bara att njuta!

Ylva Binder är kvinnan bakom den unika rabarberlikören Rhuby. Under eventet hörde vi henne berätta om sin spännande resa från en internationell karriär till starten av sin alldeles egna likör och vart det har tagit henne.

Rhuby är tillverkad i det första ekologiska destilleriet i Sverige, belägen i Åkers Styckebruk och har en syrlig och elegant smak som passar perfekt för ljumma sommarkvällar. Eller varför inte tillsätta i champagnen för den ultimata sommardrinken!
Rhuby rabarberlikör skapad i Åkers styckebruk av Ylva binder, är inte bara god, utan vacker också!
Rabarberdessert skapad av Tobias Andersson, Edsbacka Bistro Strängnäs. Foto: Tobias Andersson.
Rabarberdessert skapad av Tobias Andersson, Edsbacka Bistro Strängnäs. Foto: Tobias Andersson.
Till den goda rabarberdrinken använde vi vår Champagne Mathelin Tradition Brut.
Finns att beställa på Systembolaget, bestnr: 77183. Pris 349:-
Denna champagne finns också på halvflaska i 6 pack för 1.326:-
Läs hela inlägget »
Fototgraferad hos Aubergine Design i Strängnäs. Helt underbara inredningsdetaljer i butiken för den vackra måltiden och dukningen. Bild: Marie Ericsson Drotte. Fototgraferad hos Aubergine Design i Strängnäs. Helt underbara inredningsdetaljer i butiken för den vackra måltiden och dukningen. Bild: Marie Ericsson Drotte.
Lagom till påsk lanserar vi nu en halvflaska champagne på Systembolaget.
Perfekt för dig som inte vill öppna en hel flaska, men ändå unna dig ett glas champagne.

Rekommenderas till: Perfekt som aperitif. Passar bra som mingelmat till exempel pajer och pastejer, toast med krabba. Passar även till middagen med fågel och ljust kött och till ostar som Comté, Gruyère, Brie och Camembert.

Vi säljer dem i förpackningar med 6 st.
Champagne Mathelin Tradition Brut – 375 ml
Pris: 1.326 kr (6st flaskor)
Best nr: 75113
De fina inredningsdetaljerna på bilden hittar ni hos Aubergine Design i Strängnäs.
Läs hela inlägget »
På bild vår Bonneboxlåda 1 med 3 olika sorters Champagne Matehlin. På bild vår Bonneboxlåda 1 med 3 olika sorters Champagne Matehlin.

Solen börjar komma tillbaka och fåglarna kvittrar. Grönskan är i början av att spira. Och varför då inte beställa hem några flaskor hållbart odlad champagne från Champagne Mathelin att plocka fram för speciella tillfällen under våren.
 

Vi på Bonnebox har flera olika lådor att välja på, både med 3 och 6 flaskor i olika kompositioner och prisklasser. Alla våra lådor ser ni här. Vi har också en låda som heter Komplett för dig som är intresserad av att prova alla våra sorter och kanske hitta din egen favorit. Lådan på bilden är vår Bonneboxlåda 1.

Gå också gärna in och titta på våra lyxiga hemmaevent som är perfekt att uppleva som par eller ett sällskap när man vill göra något extra lyxigt och spännande hemma.

Vi önskar er alla en bubblande vår!
Vi på Bonnebox

Läs hela inlägget »

Finns det något bättre än ostron och champagne?!
En sensuell upplevelse av hav och jord i vacker förening. Och varför då inte testa denna rätt på ett nytt och häftigt sätt?

 

Allt i ett, häll champagnen direkt i ostronet, låt det skumma färdigt och njut!
Så enkelt och en bubblande helhetsupplevelse för både gommen och ögat. (Se vår film här nedan).

Vi rekommenderar speciellt vår Champagne Mathelin Extra Brut till ostron. Den har en mild ton av mineraler och salt som gör att den smakar lite som havet. Vi tycker det är en perfect match. Testa du också!

OBS! Glöm inte att kontrollera att ostronet lever innan du häller i champagnen. Det gör du genom att röra ostronet i kanten med till exempel en gaffel. Om det lever ska det dra ihop sig en aning. Ät inte ostron som inte reagerar, då kan du bli matförgiftad.

Mer information om vår Champagne Mathelin Extra Brut hittar du här.
Champagne Mathelin Extra Brut finns även i några av våra champagnelådor.

Ostron och vår Champagne Mathelin Extra Brut är en perfect match!
Ostron och vår Champagne Mathelin Extra Brut är en perfect match!
Prenumerera gärna på vår youtubekanal Champagne Bonnebox där vi lägger upp filmer för ett champagneliv.
Läs hela inlägget »
Vi har samlat våra prestigechampagner i en låda. Det här är champagner för dig som vill testa det unika och spännande. Med de här tre premiumchampagnerna från Champagne Mathelin bjuder champagnehuset på något alldeles extra.

Två av dessa champagner är limited edition om 720 och 1.000 exemplar. För dig som är samlare är detta ett tillfälle att komma över unika champagneflaskor. En av dem är dessutom blanc de noir och nature (innehåller inget socker). Och de är hållbart odlade som alla Champagne Mathelin flaskor.

Eller varför inte ge bort en riktigt lyxig present till någon i din närhet som uppskattar champagne?

Champagne Mathelin Bonneboxlåda Premium Demi innehåller:
3 flaskor (2 250 ml)
  • 1 x CM Prestige Millesime 2011 Brut
    "Smaken är torr, frisk och lätt komplex med väl balanserad syra. Trevliga toner av honung, äpple, päron, mogna citrusfrukter, stenfrukter och ljust bröd återfinns. Eftersmaken är lång med viss mineralkaraktär."
    Recension mousserande.se
  • 1 x CM Nuit Étoilée Extra Brut
    "Med sin läckra blå flaska där endast 1000 producerats är den underbart iögonfallande och lyxig. Själva aromprofilen är tungt vriden mot citrus, äpple och mineral med djupare och mer spännande bakomliggande örtiga toner. Eftersmaken är lång och bubblorna små och förföriska! Mycket god!"
    Recension mousserande.se
  • 1 x CM Brut Nature Cœur de Meunier Millesime 2013
    " En mycket spännande skapelse helt baserad på den blåa druvan Pinot Meunier från mycket gamla vinstockar (planterade 1933). Den har en aromprofil som får betecknas som mustigt komplex med tropiska frukter, gula mogna äpplen och nougat som blandas med honung och kanderad frukt. Att den sedan är skapad helt utan tirage, dvs. tillsatt socker gör att den kan upplevas lite sur initialt, men den som väntar på något gott får uppleva hur aromprofilen ändras och djupare toner framkommer. Extra kul är att den har den karaktäristiska ”Gosset profilen” som flaskdesign. Visst priset är högt, men detta får nästan klassas som ett konstverk."
    Recension mousserande.se
Systembolaget bestnr: 75424
Pris: 1 848:- (Levereras som flaskor.)
Läs hela inlägget »
Tobias Andersson, Edsbacka Bistro Strängnäs, bjöd på champagneinspiration på hög nivå. Vildand med ekfatslagrad Champagne Mathelin. Tobias Andersson, Edsbacka Bistro Strängnäs, bjöd på champagneinspiration på hög nivå. Vildand med ekfatslagrad Champagne Mathelin.

För dem som är med i Strängnäs Champagne- och Mingelklubb är det matlagning och dryck på hög nivå som gäller.

Under vårt senaste event med kommunpolitikern Jacob Högfeldt, tillika entreprenör som driver Äleby Gård, bjöds det på lättrökt vildand från Äleby gård med tryfferad rotselleripuré, granskottsolja och svartrotchips till vår hållbart odlade och ekfatslagrade Champagne Mathelin L'Orée des Chênes Brut. Så gott tillsammans och hållbart tänk rakt igenom! Tack Tobias Andersson, Edsbacka Bistro Strängnäs, för kreativ och mycket god matlagning!

Tobias bjuder på sitt recept med vildand. Ni hittar det på vår inspirationssida.
 

Det är alltid trevligt och intressant på våra events med champagneklubben. Se här några bilder från vårt senaste event.

Vill du också bli medlem? Gå in på vår klubbsida, se våra kommande events och fyll i intresseanmälan. Bubblande välkommen!

Läs hela inlägget »
Champagne Mathelin Voff! Brut Réserve. Champagne Mathelin Voff! Brut Réserve.

Snart är det alla hjärtans dag – och då ska man fira alla man älskar. En av våra kära familjemedlemmar är vår franska bulldogg Picasso. Och så klart ville vi göra något extra nu på alla hjärtans dag. Vi hyllar honom – och alla andra franska bulldoggar – med en egen champagne!

Vi har tagit fram en champagne med namnet Champagne Mathelin Voff! Brut Réserve. Den finns nu att beställa på Systembolaget med beställningsnummer: 75980
Pris: 399:-

Den är producerad med de bästa cuveerna/pressningarna från vingården. Och såklart hållbart odlad med högsta miljömärkningen HVE 3, som alla andra champagner från vårt champagnehus Champagne Mathelin.

För att göra alla franska bulldoggar lite extra glada skänker vi också 10% av vinsten av försäljningen av denna champagne till Franska Bulldogg-klubben i Sverige.

Voff! Voff! på er alla!

Champagne Mahelin Voff! Brut Réserve. Foto: Per Sandberg.

Se filmen med Picasso på vårt Instagram.

Läs hela inlägget »
Champagne Mathelin Prestige Millesime 2011 Brut. Bild: Mousserande.se Champagne Mathelin Prestige Millesime 2011 Brut. Bild: Mousserande.se

Upplev ett lyxigt Champagne Mathelin Moment med vår Prestige Millesime 2011 Brut!

Malin Hammar-Blomwall från Sigtuna, som driver The Brand and Business Lounge, har gjort sitt eget Champagne Mathelin Moment med denna fina årgångschampagne. Det är helhelten som är upplevelsen!

Malin bjöd på en egenkomponerad trerättersmiddag med champagne i brasans sken. Det blev minicroustiner, egengjord pasta och chokladdoppade jordgubbar och bananbitar. Hon bjuder på sina recept här.

Champagne Mathelin Moment med Malin Hammar-Blomwall. Champagne Mathelin Prestige Millesime 2011 Brut.

Lite fakta om vår prestigechampagne här:
Champagne Mathelin Prestige Millesime 2011 Brut är vår årgångschampagne med en doft som är lätt, blommig och frisk med toner av citrus, honung och ljust bröd. Druvorna skördades  2011 vilket innebär att den lagrats i hela 8 år för att mogna. 

Druvsammansättningen är 80 % chardonnay, 15 % pinot meunier och 5 % pinot noir. Att huvuddelen av druvorna är chardonnay gör den lagringsbar i upp till fem år. Champagnen är Brut/torr och innehåller 8 gr socker/liter.
 

Den oberoende bubbelsajten mousserande.se har recenserat smaken så här:
"Smaken är torr, frisk och lätt komplex med väl balanserad syra. Trevliga toner av honung, äpple, päron, mogna citrusfrukter, stenfrukter och ljust bröd återfinns. Eftersmaken är lång med viss mineralkaraktär.
Smaken följer doften, men bygger vidare i ett ökat spektra av citrusfrukter och stenfrukter. Det skall bli spännande att prova denna champagne om 3-5 år, men det är ingen jag skulle spara längre än max 10 år.
8,0 (mycket bra Champagne)!"

(Läs hela recensionen här.)

Salade Lalande. Fotograf Monika Ljungcrantz Stoltz.
Salade Lalande. Fotograf Monika Ljungcrantz Stoltz.
Favoriträtt till prestigechampagnen
En perfekt kombo till denna champagne är anklever/gåslever. En variant för dig som vill ha något mer matigt än en snitt, är att göra en enkel Salade Lalande (se bild nedan). Enkelt som sagt, men en absolut favorit både till middagar med vänner och dig själv, när du vill unna dig något extra.

Gör Salade Lalade med salladsblad, körsbärstomater, äppelbitar, solrosfrön, olivoljedressing med balsamvinäger, någon typ av skinaka och anklever och dekorera med krossad rosépeppar.

Bon appétit!

Beställ vår Champagne Mathelin Prestige Millesime 2011 här. Pris 499:-.
Beställ vår Bonneboxlåda Premium Demi här. Pris 1.848:- (3 st flaskor)
Beställ vår Bonneboxlåda Premium här. Pris 3.696:- (6 st flaskor)
Beställ vår Bonneboxlåda Komplett här. Pris 2.394:- (6 st flaskor)
Champagne Mathelin Prestige Millesime 2011 Brut finns i våra båda Premiumlådor och i vår kompletta låda.. Foto: Niklas Palmklint.
Läs hela inlägget »
Chokladpraliner från OmnOmnOmn som vi använde vid vår chokladprovning för att ta fram den perfekta pralinen till champagne. Chokladpraliner från OmnOmnOmn som vi använde vid vår chokladprovning för att ta fram den perfekta pralinen till champagne.

Vad passar bättre än en fin chokladpralin till champagne, när man vill unna sig något riktigt lyxigt?  Men vilken pralin är egentligen den perfekta pralinen till champagne – funderade vi? Nästa tanke var, varför kan inte vi ta fram en egen pralin?

Sagt och gjort, vi vill ju alltid erbjuda våra kunder det allra bästa, så nu har vi startat arbetet för att ta fram den perfekta pralinen till våra champagner, Champagne Mathelin.

Det första vi gjorde var att leta efter ett riktigt bra chocolaterie. Valet föll på OmnOmnOmn i Stockholm, som gör helt fantastiska chokladskapelser i hög kvalitet (läs mer om OmnOmnOmn nedan).

Nästa steg var att göra en chokladprovning för att se vad som passar till vår champagne – och det har vi gjort nu.

Hur ska då den perfekta pralinen vara?

Vi vill ta fram en pralin som verkligen gifter sig med champagnen, där de båda lyfter varandra, och ger en riktigt härlig och minnesvärd upplevelse. Vi vill att allt ska stämma, utseendet på pralinen, konsistensen och smakupplevelsen.

Det ska bli riktigt spännande att få förverkliga den här idén …

Till chokladprovningen valde vi att dricka vår Champagne Mathelin Rosé de Saignée Brut.

Om OmnOmnOmn på deras webbplats:
"OmnOmnOmn Chocolaterie är en småskalig tillverkare av chokladpraliner och konfektyr. Vi använder choklad som är certifierad, spårbar och där så är möjligt, ekologisk. Vår choklad håller hög kvalitet eftersom vi är finsmakare själva. Är du kvalitetsmedveten, uppskattar ett gott hantverk och tycker att det ska smaka mycket om en pralin, då har du kommit rätt. Vi använder få ingredienser och använder inga konserveringsmedel."

Champagne Mathelin Rosé de Saignée Brut som vi valde till chokladprovningen. Foto: Niklas Palmklint.
Läs hela inlägget »
Champagne Mathelin Rosé de Saignée med tonfisksallad. En god rosa middag med champagne. Champagne Mathelin Rosé de Saignée med tonfisksallad. En god rosa middag med champagne.

Vi testar kontinuerligt mat till våra champagner för att kunna ge våra kunder bra matrekommendationer.

Till vår tonfisksallad/salade nicoise en fredagskväll tänkte vi att vår Champagne Mathelin Rosé de Saignée Brut skulle vara bra. Dessutom blir kombon en riktigt nyttig, vacker och god rosa middag.

Och det blev verkligen en riktigt hit – som vi gärna gör om!

Den fruktiga roséchampagne gifte sig perfekt med tonfisken. Smakkombinationen lyfte champagnen och gav den mer djup och en krispigare smak.

Maträtten kan även vara en fin och god att bjuda vänner på nu när våren kommer.

Så här gör du vår variant av salade nicoise:

Ingredienser för en tallrik:

  • En näve färsk spenat
  • En näve ruccolasallad
  • En tomat
  • 2 ägg
  • En stor burk tonfisk (delas på två portioner)
  • En halv rödlök
  • Ett halvt äpple
  • Färsk ingefära
  • Solrosfrön (så mycket du själv vill ha)
  • Svart lavasalt (Freaky Kitchen)
  • Dressing (vi har valt en naturell fransk dressing som tyvärr inte går att köpa i Sverige, men det går också bra med en dressing av olivolja och balsamvinäger.
  • Salt och peppar


Gör så här:
Koka äggen. Ta en näve färsk spenat och en näve ruccolasallad och lägg i en djup tallrik.
Skär tomaten, äpplet i bitar och rödlöken i tunna skivor. Skär också små bitar av färsk ingfära och lägg allt detta på salladen. Krydda över med salt och peppar. Ringla över rikligt med din dressing. Skär äggen i halvor och lägg dem snyggt på tallriken. Öppna tonfiskburken och lägg tonfisken i en snygg hög i mitten på tallriken. Häll över solrosfrön i den mängd du vill ha. Och sist men inte minst toppa tonfisken med svart lavasalt för en snygg effekt.

Champagne Mathelin Rosé de Saignée Brut är gjord med den exklusiva metoden maceration och denna champagne har även prisats som en av världens bästa champagner i vintävlingen Rosé du Monde som går av stapeln varje år i Cannes i Frankrike. Läs mer om Champagne Mathelin Rosé de Saignée Brut här.

Beställ vår roséchampagne här.
Pris: 399:-
Bestnr: 77785

Champagne Mathelin Rosé de Saignée Brut. Foto: Niklas Palmklint.
Champagne Mathelin Rosé de Saignée Brut. Foto: Niklas Palmklint.
Läs hela inlägget »
ARC-EN-CIEL DE CHAMPAGNE (högblankt fotopapper, format: 70 x 50 cm och 40 x 30 cm). Regnbåge med champagne. ARC-EN-CIEL DE CHAMPAGNE (högblankt fotopapper, format: 70 x 50 cm och 40 x 30 cm). Regnbåge med champagne.

Nu är det nytt år och dags för nya saker. Kanske är du sugen på en liten remake i ditt kök, matsal eller vinkällare (för dig som har glädjen att ha det). Överraska och tillsätt bubblande champagnekänsla med våra konstfoton.

Vår eminente fotograf Niklas Palmklint har i samarbete med oss exklusivt tagit fram tre foton som du kan beställa i olika storlekar och material i vår champagneshop.

Du kan få dem i matt eller blankt fotopapper och konstfotot med glasen i akvarellpapper.

Konstbilderna är i en begränsad upplaga om 300 st och alla bilder är numrerade.

Obs! Ram ingår inte i priset.

CHAMPAGNE POUR LES YEUX (utskrift på akvarellpapper, format: 40 x 30 cm)
UNE VIE DE CHAMPAGNE (högblankt fotopapper, format: 70 x 50 cm och 40 x 30 cm). Ett liv med champagne.
Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

Etiketter