Mobil huvud nytt bonnebox 2

CHAMPAGNEBLOGGEN

2018 > 09

Vilken spännande och god kombo – ost och champagne!

På vårt senaste event med Strängnäs Champagne- och Mingelklubb på Edsbacka Bitro Strängnäs blev det många nya ost- och champagneälskare.


Ostaffären i Strängnäs med Sven-Erik Andersson och Karin Lidén Andersson bjöd på en spännande föreläsning med presentation av Ostaffären och om ostar. Kvällens huvudnummer var ostprovningen med champagne. Karin, som även är sommelier, hade efter provande av många ostar fram till den perfekta kombon med vår extra torra Champagne Mathelin Extra Brut. Det blev en riktig succé och en ny spännande upplevelse för många som kom till vårt event. Tack Karin!

De tre utvvalda ostarna:

  1. Vacherousse | En brieliknande vitmögelost från Frankrike av komjölk. Len, mjuk och krämig, snäll i smaken. Passar bra till champagnen då den höga syran skär igenom det feta i osten.
  2. Västerbottenost | En svensk klassisker gjord på komjölk från lilla Bursträsk. 28 månaders lagring ger denna ost en fyllighet med lagom sälta och även lite sötma. Även här blir syran en bra följeslagare till det salta och feta i osten.
  3. Ladotyri | " Oljeosten" från Grekland, gjord på get och fårmjölk.I det här fallet 20 resp 80%. En ost som är torr i konsistensen och med hög sälta. Den torra champagnen passar fint till denna salta ost.

Om du bor i Strängnäs och är sugen på att testa detta själv hemma går det bara att säga "champagnepaketet" till personalen i Ostaffären, så plockar de ihop precis dessa ostar till dig.

Varför inte bjuda era vänner på en lyxig osttallrik med champagne nästa gång de kommer förbi?

Mer info om:
Champagne Mathelin Extra Brut
Bestnr: Nr 77394
Pris: 378 kr.
Här kan du beställa: Champagne Mathelin Extra Brut
 
Från vänster: Karin Lidén Andersson hade valt ut kvällens ostar, Tobias Andersson, Edsbacka Bistro Strängnäs, bästa värden, som ser till att allt flyter på bästa sätt och Sven-Erik Andersson, Ostaffären berättade om Ostaffärens historia.
Från vänster: Karin Lidén Andersson hade valt ut kvällens ostar, Tobias Andersson, Edsbacka Bistro Strängnäs, bästa värden, som ser till att allt flyter på bästa sätt och Sven-Erik Andersson, Ostaffären berättade om Ostaffärens historia.
Vår fina Ostaffär i Strängnäs.
Vår fina Ostaffär i Strängnäs.
Läs hela inlägget »
Matbild: Langleys kök. Foto champagneflaska: Fotograf Niklas Palmklint. Matbild: Langleys kök. Foto champagneflaska: Fotograf Niklas Palmklint.
Nu är hösten i antågande med svamp, mustiga grytor, pastor och goda såser.

För er som gillar champagne kan vi då rekommendera vår ekfatslagrade Champagne Mathelin L'Orée des Chênes Brut. Med sin lite mjukare och fruktigare ton gifter den sig väl med  krämigare mat som innehåller smör eller smakrika såser.

Testa med smörstekt svamp eller fisk (gärna tonfisk, torskrygg eller makrill), vinkokta musslor eller pasta med krämiga såser. Den ekfatslagrade champagnen utgör ett spännande inslag i den lyxiga höstmiddagen!

Varför inte testa grillad entrecôte med bakpotatis, bearnaise och smörstekta kantareller? Ett recept vi hittade på matbloggen Landleys Kök, som vi tror kan passa bra till.

Denna ekfatslagrade champagne hittar ni också i flera av våra bonneboxlådor.
Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

Etiketter