huvud nytt svart

Champagnebloggen

Vilken spännande och god kombo – ost och champagne!

På vårt senaste event med Strängnäs Champagne- och Mingelklubb på Edsbacka Bitro Strängnäs blev det många nya ost- och champagneälskare.


Ostaffären i Strängnäs med Sven-Erik Andersson och Karin Lidén Andersson bjöd på en spännande föreläsning med presentation av Ostaffären och om ostar. Kvällens huvudnummer var ostprovningen med champagne. Karin, som även är sommelier, hade efter provande av många ostar fram till den perfekta kombon med vår extra torra Champagne Mathelin Extra Brut. Det blev en riktig succé och en ny spännande upplevelse för många som kom till vårt event. Tack Karin!

De tre utvvalda ostarna:

 1. Vacherousse | En brieliknande vitmögelost från Frankrike av komjölk. Len, mjuk och krämig, snäll i smaken. Passar bra till champagnen då den höga syran skär igenom det feta i osten.
 2. Västerbottenost | En svensk klassisker gjord på komjölk från lilla Bursträsk. 28 månaders lagring ger denna ost en fyllighet med lagom sälta och även lite sötma. Även här blir syran en bra följeslagare till det salta och feta i osten.
 3. Ladotyri | " Oljeosten" från Grekland, gjord på get och fårmjölk.I det här fallet 20 resp 80%. En ost som är torr i konsistensen och med hög sälta. Den torra champagnen passar fint till denna salta ost.

Om du bor i Strängnäs och är sugen på att testa detta själv hemma går det bara att säga "champagnepaketet" till personalen i Ostaffären, så plockar de ihop precis dessa ostar till dig.

Varför inte bjuda era vänner på en lyxig osttallrik med champagne nästa gång de kommer förbi?

Mer info om:
Champagne Mathelin Extra Brut
Bestnr: Nr 77394
Pris: 378 kr.
Här kan du beställa: Champagne Mathelin Extra Brut
 
Från vänster: Karin Lidén Andersson hade valt ut kvällens ostar, Tobias Andersson, Edsbacka Bistro Strängnäs, bästa värden, som ser till att allt flyter på bästa sätt och Sven-Erik Andersson, Ostaffären berättade om Ostaffärens historia.
Från vänster: Karin Lidén Andersson hade valt ut kvällens ostar, Tobias Andersson, Edsbacka Bistro Strängnäs, bästa värden, som ser till att allt flyter på bästa sätt och Sven-Erik Andersson, Ostaffären berättade om Ostaffärens historia.
Vår fina Ostaffär i Strängnäs.
Vår fina Ostaffär i Strängnäs.
Läs hela inlägget »
Matbild: Langleys kök. Foto champagneflaska: Fotograf Niklas Palmklint. Matbild: Langleys kök. Foto champagneflaska: Fotograf Niklas Palmklint.
Nu är hösten i antågande med svamp, mustiga grytor, pastor och goda såser.

För er som gillar champagne kan vi då rekommendera vår ekfatslagrade Champagne Mathelin L'Orée des Chênes Brut. Med sin lite mjukare och fruktigare ton gifter den sig väl med  krämigare mat som innehåller smör eller smakrika såser.

Testa med smörstekt svamp eller fisk (gärna tonfisk, torskrygg eller makrill), vinkokta musslor eller pasta med krämiga såser. Den ekfatslagrade champagnen utgör ett spännande inslag i den lyxiga höstmiddagen!

Varför inte testa grillad entrecôte med bakpotatis, bearnaise och smörstekta kantareller? Ett recept vi hittade på matbloggen Landleys Kök, som vi tror kan passa bra till.

Denna ekfatslagrade champagne hittar ni också i flera av våra bonneboxlådor.
Läs hela inlägget »
Är du nyfiken på olika sorters champagner och vad de passar till och vill beställa flera på en gång?

I våra bonneboxlådor har vi blandat alla våra sorter: extra torr, standard, ekfatslagrad och årgångschampagne med flera. Alla sorter smakar olika och passar till olika saker. På vår sajt hittar du tips och rekommendationer till alla våra champagner. Men till syvende och sist är det du som upptäcker vad du gillar och i vilka kombinationer. Och så klart är det alltid rätt för champagneälskaren med bara ett enskilt glas champagne när man vill njuta lite extra.

Våra bonneboxlådor finns i olika storlekar (6 eller 3 flaskor) och i olika kombinationer. Priser från 1.137 kr. Vill du prova alla våra sorter har vi en bonneboxlåda komplett med alla våra champagner.

Champagne Mathelin är hållbart odlad och prisad.
Läs mer om mijöcertifieringen HVE 3.
Prova någon av våra 5 bonneboxlådor och ha en flaska champagne hemma för alla festliga stunder i höst!
Senare i höst kommer vi också att lansera vår bonneboxlåda premium med två helt nya premiumchampagner.
Läs hela inlägget »
Champagne Mathelin Tradition Brut med dansande blåbär. Champagne Mathelin Tradition Brut med dansande blåbär.
Härligt med fredag! För er som siktar på ett glas champagne i kväll kan vi tipsa om något som ger lite extra piff till bubblet.

Lägg ner några blåbär i korgen när du shoppar till fredagsmyset. (Eller plocka  i skogen. Det är ju det bästa egentligen, men lite svårt att få till.)

På Mitt Kök:s sajt kan man läsa 5 orsaker till varför blåbär är så nyttigt:
 1. Blåbär kan hjälpa till och skydda mot sjukdomar.
 2. Blåbär är bra för synen.
 3. Blåbär är bra för magen.
 4. Blåbär är bra för blodtrycket.
 5. Blåbär ger dig bättre minne
Läs mer utförligt här hos Mitt Kök.

Blåbär (som innehåller antioxidanter) i kombination med vår hållbart odlade Champagne Mathelin blir  en riktigt nyttig höstdrink. Kanske ni själva bjuder upp till dans hemma efter att ha smakat på champagnedrinken med dansande blåbär.

Till champagnedrinken har vi valt vår Champagne Mathelin Tradition Brut. 349:-/flaska på Systembolaget.

Du kan beställa den på Systembolaget här (bestnr: 77183)
Läs mer om Champange Mathelin Tradition Brut här.
Se vår champagneinspiration här.

Bubblande fredagshälsningar från oss på BonneBox!

#fredagschampagne #champagnemeddansandeblåbär #champagne #champagnemathelin #hållbartodladchampagne #bonnebox
Läs hela inlägget »
I vår champagneprenumeration ingår alla våra sorters champanger. Lite som en bubblande regnbåge! Foto: Niklas Palmklint. I vår champagneprenumeration ingår alla våra sorters champanger. Lite som en bubblande regnbåge! Foto: Niklas Palmklint.
Gillar du champagne och vill se till att alltid ha en flaska liggande på kylning beredd för att fira de små och stora glädjeämnena i livet?

Då kanske vår champageprenumeration är något för dig. Det ingår i vår Bonneboxservice

Vi sätter ihop en låda med tre eller sex flaskor och skickar till dig två eller fyra gånger om året. Du väljer själv vad som passar dig bäst. Vi har flera alternativ att välja på.

Varje paket har vi anpassat efter säsong och innehåller olika sorters hållbart odlad och prisad Champagne Mathelin. Så det blir en liten surprise varje gång du öppnar ditt paket :-)

Vi bjuder också alltid på någon extra överraskning i samband med din champagneleverans.

När du signar dig för en champagneprenumeration slipper du att beställa själv. Vi sköter beställningarna på Systembolaget. Du bara hämtar ut och betalar på ditt systembolag när paketet kommer.

Du kan starta din champagneprenumeration när du vill och du kan också avsluta den när du vill. Här fyller du i formuläret för att starta din champagneprenumeration.

Välkommen som champagneprenumerant!
Läs hela inlägget »
ART BONNEBOX/Fotograf Niklas Palmklint: Champagne pour les yeux (Champagne för ögonen). Utskrift på akvarellpapper. ART BONNEBOX/Fotograf Niklas Palmklint: Champagne pour les yeux (Champagne för ögonen). Utskrift på akvarellpapper.

Vill du pryda ditt hem, köket eller vinkällaren med en vacker champagnetavla eller varför inte som present till någon som älskar champagne?
Nu har vi våra fantastiska bilder tagna av fotograf Niklas Palmklint som fotokonst i vår webbutik.

De här finns tillgängliga just nu i vår kollektion ART BONNEBOX i webbutiken:

 • ARC-EN-CIEL DE CHAMPAGNE (högblankt fotopapper, format: 70 x 50 cm och 40 x 30 cm)
 • UNE VIE DE CHAMPAGNE (högblankt fotopapper, format: 70 x 50 cm och 40 x 30 cm)
 • CHAMPAGNE POUR LES YEUX (utskrift på akvarellpapper, format: 40 x 30 cm)

Alla ARTBONNEBOX är i en begränsad och numrerad upplaga på 300 exemplar.
Välkommen till vår champagnebutik, där du även hittar tillbehör!

ART BONNEBOX/Fotograf Niklas Palmklint: Arc-en-ciel de champgagne (en regnbåge med champagne).
Var ska den hänga, vår häftiga tavla med champagnekorkar? Den här bilden finns nu att köpa i vår webbutik. ART BONNEBOX/Fotograf Niklas Palmklint: Une vie de champagne (Ett liv med champagne).
Var ska den hänga, vår häftiga tavla med champagnekorkar? Den här bilden finns nu att köpa i vår webbutik. ART BONNEBOX/Fotograf Niklas Palmklint: Une vie de champagne (Ett liv med champagne).
Läs hela inlägget »
Personligt kort till gebortchampagne. Personligt kort till gebortchampagne.
Middag, födelsedagsfest eller bröllop på gång?
Vad är bättre än att ge bort en flaska/låda hållbart odlad Champagne Mathelin.

För att göra presenten ännu roligare att ge bort har vi startat vår Bonnboxservice med personliga kort med din personliga text och information om flaskan och vingården. Du fyller i vårt formulär och vi mejlar kortet till dig för utskrift hos dig.

Gör din champagnepresent lite mer personlig! Vi bjuder på den servicen.
Läs mer här om Champagne Mathelin i present.

Du kan även beställa dina flaskor av oss genom vår beställningsservice.
Läs hela inlägget »
Champagne i regnbågens alla färger. Foto: Niklas Palmklint. Champagne i regnbågens alla färger. Foto: Niklas Palmklint.
Vi vill hela tiden förbättra oss och ge dig som kund en så maximal upplevelse som möjligt när du besöker oss och beställer våra produkter. Samtidigt är vi så stolta över våra fina produkter och strävar därför efter en kommunikation som gör dem rättvisa.

Med hjälp av nya fantastiska bilder av fotograf Niklas Palmklint och stylist Sanna Palmklint har vi nu tagit fram en helt ny sajt för bonnebox.se.

Gå gärna in och titta på vår nya sajt och kommentera!
Läs hela inlägget »
Niklas Palmklint shot Champagne Mathelin glaces. A masterpiece!
Niklas Palmklint shot Champagne Mathelin glaces. A masterpiece!
loading...
Efter en lång väntan fick vi till en tid för fotografering av Champagne Mathelin med fotograf Niklas Palmklint och hans fru Sanna Palmklint, fotostylist och kreatör.

Det blev riktigt kreativ dag med flow och mysigt umgänge som resulterade i en rad helt makalöst, fantastiska bilder.

Resultatet kommer ni att se i början på hösten på vår sajt www.bonnebox.se

Talesättet "Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge" har väl aldrig stämt bättre! Tack Sanna och Niklas för minnesvärd dag i ert fina sällskap!
Läs hela inlägget »
Champagne Mathelins hållbara odling HVE 3. Champagne Mathelins hållbara odling HVE 3.Champagnehuset Champagne Mathelin driver sedan flera år tillbaka sin vinodling som en hållbar odling enligt miljöcertifieringen, högt miljövärde, HVE3.

Det är vi – BonneBox – som importörer och försäljare av deras champagne i Sverige väldigt stolta och glada över. Men vad innebär det i praktiken? Det ska vi försöka reda ut här.

Det är National Environmental Certification Commission (CNCE), som står bakom miljöcertifieringen, som infördes i februri 2012. Kommissionen består av representanter från den franska staten, jordbruksfackföreningar, godkända föreningar för skydd av miljön, livsmedelsindustrin, distributörer och konsumentorganisationer i Frankrike.

CNCE har definierat det exakta ramverket och de kontrollplaner, som möjliggör certifiering av gårdar för varje nivå i systemet. Kontroller att repektive jordbrukare/vinodlare lever upp till sin certifieringsnivå genomförs vart 3:e år. Champagne Mathelin har i år fått sitt certifikat för HVE3 som gäller från 15 april 2017 till 14 april 2020.

Nivåer av miljöcertifiering:

 • Nivå 1: Överensstämmelse med miljökraven. Jordbrukaren gör en bedömning av anläggningen mot nivå 2-referensen eller nivå 3-indikatorerna.
 • Nivå 2: Överensstämmelse med ett referenssystem som innehåller 16 krav, som är miljöeffektiva.
 • Nivå 3: kvalificerad som "högt miljövärde", baseras på resultatindikatorer för biologisk mångfald, fytosanitär strategi, gödningsmedelhantering och bevattningshantering.

Exempel på vad nivå 3, "högt miljövärde", HVE3 innefattar:
 • Att systematiskt favorisera alternativa tekniker för användningen av kemikalier (till exempel jord eller klippning).
 • Att återvinna avfallet och biprodukterna som produceras av verksamheten, bortskaffa avloppsvätskor och behandla dem på egna anläggningar.
 • Att skydda den biologiska mångfalden. Detta görs genom att underhålla och distribuera en stor mängd agro-ekologiska infrastrukturer på plats som garanterar en hög grad av biologisk mångfald. Förekomsten av varierat växt- och djurliv säkerställer den ekologiska jämvikten i terroirer/jordmåner.
Märket HVE3 får fästas på färdiga produkter, till exempel vinflaskor, som innehåller minst 95% av råvaror från gårdar med högt miljövärde (HVE). Den här logotypen sitter på alla Champagne Mathelins champagneflaskor.

Mer info om HVE 3 högt miljövärde på engelska.

Mer info om HVE 3 högt miljövärde på franska.
Certifikat HVE3.
Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Arkiv

Länkar

Etiketter